Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Bomba za Isusa

novice

27.12.2019.

Bomba za Isusa

Svetske agencije javljaju da je tokom Badnje večeri došlo do bombaškog napada na brazilsku producentsku kuću "Porta dos Fundos", u gradu Rio de Janeiro. Ova kuća stoji iza satirične Netflix 43-minutne pričice "A Primeira Tentação de Cristo" ("Prvo Hristovo iskušenje").

Niko nije povređen u napadu, tokom kojeg je bačeno nekoliko molotovljevih koktela u kancelariju kompanije. Smatra se da iza napada stoje desničarske organizacije, koje se jasno protive što je jedan ovakav film uopšte smeo da bude snimljen.

"A Primeira Tentação de Cristo" prikazan je premijerno na Netflix-u, 3.12. ove godine, a u njemu Isus se vraća kući da bi proveo praznike sa porodicom, ali sa sobom dovodi i "prijatelja" za koga se sumnja da mu je i - životni partner!

Mnoge religiozne organizacije u Brazilu, ali i širom sveta, osudile su ovakvu "autorsku slobodu" u portretisanju Isusa. Jedna od njih, koja je i preuzela odgovornost za napad, objavila je i video-snimak cele akcije, obelodanivši da je njihova namera bila "tražanje pravde za sve Brazilce u borbi protiv blasfemije, buržoaskih i antipatriotskih stavova koje propagira film". 

"Izdržali smo sve vrste verbalnih napada putem interneta, čak i od članova Kongresa", izjavio je nakon napada Gregorio Duvivier, glumac koji tumači Isusa u inkriminisanom filmu i član je "Porta dos Fundos"."Ali ovo je prvi put da smo se suočili s nasiljem ove prirode, napadom u kom je neko mogao i da pogine.".

Netflix se još nije oglasio...

  • Komentarji (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Gewehr98
    Junior translator
    29.12.2019. 19:42
    [QUOTE=Bad Spenser]Kakvi kreteni, pa gde u Brazilu nađoše da dotaknu ovu temu. Kao da nema drugih tema za filmove od sprdnje s verom. Ponekad ovakve filmske komedije,parodije nisu loše, ali ne sme se preterivati s vređanjem.[/QUOTE]
    Apsolutno se slažem. Šta bi bilo da se neko pravi komediju na genocide nad Jevrejima u WWII? Ili sprdnju na bombaški napad na kule bliznakinje? Tih se tema jednostavno ne treba doticati. Sem ako si Tarantino iromafia3
  • Bad Spenser
    Active member
    29.12.2019. 19:40
    Kakvi kreteni, pa gde u Brazilu nađoše da dotaknu ovu temu. Kao da nema drugih tema za filmove od sprdnje s verom. Ponekad ovakve filmske komedije,parodije nisu loše, ali ne sme se preterivati s vređanjem.
;

{{message}}

{{item.title}}