Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Hoće li filmovi ikad više biti isti?

novice

12.06.2020.

Hoće li filmovi ikad više biti isti?

Najnovija dešavanja u SAD ozbiljno prete da totalno promene filmsku industriju. Juče smo imali vest o tome da je HBO Max skinuo s svog programa film Gone with the Wind zbog "rasističkih poruka", a sada nam stižu i informacije o ekstremnim pravilima pod kojima će jedino biti moguće nastavljanje snimanja filmova i TV programa u oblasti Los Anđelesa.

Ova nova pravila jesu obavezujuća, za razliku od prethodih "saveta" industrije po pitanju uslova za nastavak rada.

Dakle, od danas (petak, 12.07.) dozvoljena su snimanja, pod sledećim uslovima:

- svi članovi ekipe moraju da imaju maske na licu

- samo "najpotrebniji članovi" ekipe smeju da budu na mestu snimanja

- glumci moraju da operu ruke pre nego što stupe na scenu 

Takođe, "obeshrabruje se" svaki "duži" fizički kontakt na snimanju - uključujući i scene borbe ili seksa, a glumci moraju posebno da vode računa o tome da izbegnu širenje kapljica tokom govora. Neće biti ni masovnih scena, a glumci ili muzičari koji zbog potreba posla ne mogu da nose maske - treba da budu bar 2,5 metra udaljeni jedni od drugih.

Što se tiče "televizijskih poslova", dozvoljeno je prisustvo publike u studijima, ali sedišta moraju biti udaljena bar 1,8 metara, a kapacitet ukupnih mesta u studiju smanjen za 25 odsto. Takođe, tokom snimanje različitih TV programa, treba uvek "koristiti" istu publiku, to jest zaposlene u studiju.

Pravila nalažu i da glumci koriste svoju šminku, ako je to moguće. Treba koristiti samo ketering koji je donešen isključivo tog dana, a zabranjeno je korišćenje drugačije spremljenih ili lično donetih hrane i pića.  

Generalno, pravila "Okruga L.A." mnogo su striktnija nego ranije doneti "saveti industriji", u kojima se, ipak, koriste blaže forme reči poput "kad god je to moguće", "uzeti u obzir" i slično. Sada su u upotrebi reči "moraš" i "treba", što neki smatraju veoma indikativnim.

Pa, vi sad vidite da li ćete uopšte gledati filmove snimljene pod ovakvim uslovima, ako se sve  ovo bude poštovalo...

  • Komentarji (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    12.06.2020. 15:21
    'Pravila pravila...''
  • JoxerTM
    eXtreme member
    12.06.2020. 13:38
    Ma daj pusti holivud i njihovo razvodnjavanje sadržaja na razne načine, to rade već 20 godina, covid im je samo alibi za još.

    Srećom, nije holivud jedino mjesto na kojemu se snimaju filmovi. Nesrećom, određeni ljudi nisu toga svjesni ili namjerno odbijaju biti toga svjesni.
;

{{message}}

{{item.title}}