Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Gore Verbinski režira George R.R. Martina

napovedi

03.03.2021.

Gore Verbinski režira George R.R. Martina

Gore Verbinski, reditelj koga znamo iz brojnih hitova poput, recimo Pirates of the Caribbean: At World's End ili Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, a koji je poslednji film - A Cure for Wellness - snimio 2016. godine, trebalo bi da režira filmsku adaptaciju romana "Sandkings" čiji je autor George R.R. Martin.

Prethodni film Verbinskog zaradio je tek 26 miliona dolara od svetske distribucije, a snimljen je za 40 miliona, pa nije ni čudo što je napravio pauzu od pet godina. Ipak, čelnici Netflix odlučili su da mu ukažu poverenje, a iskreno se nadamo da će je i opravdati.

 Sandkings" jeste futuristička priča u čijem središtu se nalazi Simon Kress, kolekcionar egzotičnih životinja, koji kupuje četiri terarijuma s misterioznim bubolikim stvorenjima nazvanim kao i naslov novele. Te životinje narastaju upravo onoliko koliki je i prostor u kome žive. Kress zbog toga gradi peščani zamak, ali ne da bi udovoljio stvorenjima, već da bi ih izgladnjivao i terao ih da se bore jedni protiv drugih da bi došle do hrane. Tako će uslediti tragičan rasplet...

Ovo Martinovo delo svojevremeno je poslužilo i kao inspiracija, doduše tek u naznakama, prve epizode serije The Outer Limits iz 1995. godine.

 
  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}