Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Film po čuvenom Solženjicinovom romanu

napovedi

14.09.2021.

Film po čuvenom Solženjicinovom romanu

Poznati ruski reditelj Gleb Panfilov (Tema) snimio je film Ivan Denisovich po čuvenom romanu Jedan dan Ivana Denisovičačiji je autor Aleksandar Solženjicin

Ivan Šuhov, običan vojnik, prema ratnim zakonima nakon nemačkog zarobljeništva, nalazi se u rodnoj zemlji kao zatvorenik Щ-854. Među snegovima, zajedno s drugim osuđenicima, Šuhov gradi budućeg giganta svemirske industrije. Uprkos nepravdi, gladi, poniženju i strahu, čak i u logoru za prisilne radnike, Ivan Denisovič zadržava zadivljujuće osobine ruskog karaktera. Vredan i izuzetno iskren, otvoren prema svetu, ali naučen da preživi čak i na rubu smrti, on spaja narodnu mudrost i bezgraničnu veru u čuda. Ivan Denisovič služi poslednje dane 10-godišnje robije. Hoće li biti oslobođen, hoće li mu se ostvariti snovi o susretu s kćerima i hoće li moći da ostane veran svojim uverenjima okružen ostalim političkim zatvorenicima?

Premijera ovog filma u Rusiji predviđena je za 23.09. ove godine.

  • Komentarji (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    17.09.2021. 11:30
    Procitajte knjigu, mislim da ima od 150 do 200 strana u zavisnosti od izdanja, opis imate, a vec je sedamdesetih godina snimljen film. Kome odgovara tema nek procita (ili pogleda film). Ko ne podnosi price o Gulagu i dehumanizacijama ljudskog bica zbog kritike i vredjanja totalitarizma nek preskoci odmah.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    14.09.2021. 20:13
    Ratna ili poratna drametina, znaju li rusi išta drugo snimati? Za one koji ne znaju, znaju se rusi ponekad odmaknuti od ratnog i biografskog smeća, i to ispadne jako dobro. Da je češće, valjalo bi.
;

{{message}}

{{item.title}}