Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Wes Anderson sprema novi film

napovedi

07.01.2022.

Wes Anderson sprema novi film

Wes Anderson, reditelj koji iza sebe ima filmove poput The French Dispatch, Isle of Dogs, The Grand Budapest HotelMoonrise KingdomFantastic Mr. FoxThe Darjeeling Limited... sprema novi projekat. U pitanju je film "The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More", zasnovan na pričama čiji je autor Roald Dahl, a u kome će glavnu ulogu tumačiti Benedict Cumberbatch.

Zapravo, film će se snimati po sedam priča koje je Dahl napisao 1977. godine, i generalno se smatraju namenjenim za nešto stariju publiku od one za koje je ovaj književnik poznat po delima poput (Charlie and the Chocolate FactoryThe WitchesFantastic Mr Fox...) uobičajeno pisao.

U centru radnja novog filma biće izvesni Henry Sugar, bogataš-kockar. On saznaje da je  jedan doktor omogućio jednom Indijcu da može da vidi iako su mu oči zatvorene! Henry odlućči da se podvrgne istom hirurškom zahvatu, želeći da i sam vidi - "bez očiju". Kada zahvat uspe, Henry se upušta u seriju avantura, pažljivo osmišljenih, kojim želi da poveća svoje bogatstvo. Ali, uspeh na takav način nosi i značajne posledice...

Film će se snimati pod okriljem Netflix. Biće to drugi put da se Anderson upušta u ekranizaciju Dahlove literature - prvi put je to učinio 2009. godine s Fantastic Mr. Fox.

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}