Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Hypnotic - ???

Robert Rodriguez jeste jedan od najprovokativnijih holivudskih reditelja, mada je, mora se priznati, tu svoju reputaciju zaradio pre svega na osnovu nekih ne baš skoro napravljenih filmova od kojih su mnogi postali kultni - El mariachiDesperadoFrom Dusk Till DawnSin CityPlanet TerrorMachete, Sin City: A Dame to Kill For, meni veoma drag Alita: Battle Angel (recenziju pročitajte na Alita: Battle Angel - Zanimljiva maštarija... Međutim, u svojoj filmografiji, Rodriguez ima i ostvarenja poput We Can Be Heroes, The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-DRed 11 ili ako hoćete i ovaj poslednji Hypnotic, koji nipošto ne spadaju u "klasu mu". 

Šta se desilo s Hypnotic? A, tu je čak i Ben Affleck u glavnoj ulozi? 

Film počinje tako što saznajemo da je policajcu Afflecku oteta kćerkica dok je s njom bio u parku. Nađeni su krvavi tragovi i sumnja se da je mrtva. Ben je na proceni svoje psiho-stabilnosti da li može da se vrati u službu. I, taman po izlasku sa seanse, on i njegov partner dobijaju dojavu da treba da bude opljačkana obližnja banka. Upućuju se tamo, gde se zateknu u krvavom pohodu krimosa-hipnotizera. U potrazi za njim, Ben će doći i do "čitačice tarot karata" koju glumi Alicia Braga...

... Ali, to je samo uvod u priču koja nam donosi akciju čudne konstitucije. Naima, prvi deo filma protiče u baš lošoj postavci, koja nipošto ne služi na čast pomenutim holivudskim gromadama (Affleck i Rodrigues). Sve izgleda prilično jeftino, čak i za akciće B klase. I, taman kad čuđenje što je neko poput njih uspeo da napravi tako loše ostvarenje, dolazi... tuš... koji učini da ipak Hypnotic ne bude odbačen kao potpuno besmislen film. Naravno, twist je takav (a ujedno skoro i jedini kvalitet filma) da bi bilo zaista izuzetno bezobrazno pominjati ga koji je, pa neću to napraviti. Ipak, dovoljno je zanimljiv da ta druga polovina filma zasluži vašu pažnju, nadomešćujući brojne rupe koje nam donosi ona prva i čineći doživljaj gledanja filma bar kako-tako podnošljiv.

Neko je rekao da je Hypnotic loša kopija ideja kultnog horora Scanners koji je režirao David Cronenberg još 1981. godine. I, to bi mogla da bude definitivna i najbolja ocena. Baš čudno za Rodriguesa. Zašto li mu je ovo trebalo???

 

  • Komentarji (29)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Tom Brady
    Active member
    24.06.2023. 22:35
    Sama priča i nije toliko loša, problem je u tome što je film loše odrađen. Od same glume u kojoj Affleck prednjači (mada meni on nikada i nije bio dobar glumac), loše odrađenih scena i same produkcije. Šteta, bilo je ovde materijala da ispadne solidan film.
  • Black Raven
    Translator
    09.06.2023. 23:56
    [QUOTE=aleksayu]

     Ja sam pitao za tajlandski film. Zna Vilin. O vaj sto si spomenuo sam prestao da gledao posle 10 minuta. Meni cisti promasaj.
    [/QUOTE]

    Izvini, druže, ja pročitao italijanski umesto tajlanski, stigo me umor pa malo trokiram. 
  • JoxerTM
    eXtreme member
    09.06.2023. 23:39
    Tajlandska Nikita? Mislim da to ne postoji.
    Najbliže bi možda bio The Kill List, ali nije ni tu netko unovačen nakon ubojstva (i upitne krivnje).
;

{{message}}

{{item.title}}