Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca

napovedi

19.06.2023.

Netflix fantasy serija po romanu čuvenog kineskog SF pisca

Za prvi mesec 2024. godine najavljeno je emitovanje kineske avanturističke fantasy serije 3 Body Problem, snimljene pod pokrioviteljstvom Netflix, a na osnovu istoimenog romana čiji je autor cenjeni SF pisac Liu Cixin.

Smešten u pozadini kineske kulturne revolucije 1960-tih, tajni vojni projekat šalje signale u svemir za uspostavljanje kontakta sa vanzemaljcima. Vanzemaljska civilizacija na rubu uništenja hvata signal i planira invaziju na Zemlju. U međuvremenu, na Zemlji počinju da se formiraju različiti kampovi koji planiraju ili da požele dobrodošlicu superiornim bićima i pomognu im da preuzmu svet koji se smatra korumpiranim, ili da se bore protiv invazije.

Serija ima osam jednočasovnih epizoda, a njeni kreatori su Alexander Woo (True Blood) i David Benioff & D.B. Weiss (Game of Thrones).

 

 

  • Komentarji (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    10.08.2023. 12:58
    Pardon, nije cenzurisan u Kini, nešto su ispremeštali poglavlja, zaturili celu tu priču o kulturnoj revoluciji dalje od početnih poglavlja romana, kako ih je autor zamislio, no nisu previše petljali. Liju Cisin javno podržava vladu, partiju (samo on zna šta stvarno misli o svemu), dok je i stav današnjih kineskih vlasti takav da kulturnu revoluciju smatraju greškom, pa je, eto, moguće piskarati o njoj. Atipično (partija ne greši ikada i sav taj džez) ali ipak istinito, kako ispada. Svejedno ću preskočiti sve te varijante, prosto me ne zanima ekranizacija u bilo čijoj verziji. 
  • puppet_master
    eXtreme member
    02.07.2023. 12:08
    Hehehe, "prava" kineska verzija, ko'ko znam, u Kini je i roman cenzurisan, gde će tek u seriji da dozvole pominjanje a kamoli stradanje junaka u "kulturnoj revoluciji", u odnosu na njih (partiju), više verujem čak i netflixu. Čitam trenutno drugi deo serijala, dok seriju, u ma kojoj njenoj varijanti, verovatno neću gledati, nije mi to filmično na prvom mestu, dok pogotovo ne bih bio u stanju da istrpim tipično uprošćavanje fizike za široke narodne mase. Standardno useru sve ono što naučnu fantastiku čini prelepom. Nije da je (astrofiziku a još grđe kvantnu) ja odveć razumem, ali još ću je manje (i daleko gore) razumeti kada krenu da mi objašnjavaju, skraćuju i obraćaju mi se kao mentalno zaostalom, standardno za filmove, kamoli tek za serije. Odakle god da su. 
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    19.06.2023. 15:23
    Istina, ovo je u temi novi filmovi i serije 2022,2023 ... bilo navedeno ali nije zgore ponoviti. Nisam razumeo dupliranje, i animirani ali dobro odlozicu gledanje serije jer jos pamtim sta se desava u knjigama, mada vele da je dobra Tencent-ova adaptacija.
;

{{message}}

{{item.title}}