Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Južnokorejski horor najgledaniji

novice

01.03.2024.

Južnokorejski horor najgledaniji

Protekle nedelje najgledaniji film u Južnoj Koreji bio je tamošnji horor Pamyo, s zarađenih 16,8 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja.

Bogata porodica iz Los Anđelesa pogođena natprirodnim incidentima poziva u pomoć dva mlada i talentovana šamana, Hwa-rim (Kim Go-eun) i Bong-gil (Lee Do-hyun), kako bi zaštitili svoju bebu. Hwa-rim otkriva zlokobno prisustvo njihovog pretka koji proganja porodicu, poznato kao 'Grave's Calling'.

Hwa-rim traži pomoć geomanta Sang-deoka (Choi Min-sik), najboljeg u svojoj oblasti i pogrebnika Yeong-geuna (Yoo Hae-jin) da iskopa grob i umiri pretka. Međutim, šokirani su kada su pronašli grob na sumnjivom mestu u ruralnom selu u Koreji. Oni nastavljaju s kopanjem, ali to samo oslobađa opaku moć koja je zakopana ispod.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Jae-hyun Jang, koji je i prethodna dva svoja dugometražna filma realizovao u okviru horor-žanra i oba su krunisana s po nekoliko nagrada na svetskim filmskim festivalima - Sabaha (2019.) i Geomeun sajedeul (2015.).

  • Komentarji (11)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    04.03.2024. 22:03
    [QUOTE=bgvracar]Vidim da se kod ozbiljnih filmofila visoko kotira[/QUOTE]
    Da su ozbiljni, rekli bi istinu.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    04.03.2024. 20:41
    Pa ni meni se nije svideo Burning, Murakami i ... ne znam, dobro webtoon (kazem zbog planiranog nastavka, ko zna)  ali bih na prvu pre preporucio Along With the Gods: The Two Worlds ( kao i Along with the Gods: The Last 49 Days), i on je zasluzeno u samom vrhu, po mom misljenju, a zanrovski odstupa od drugih. 
  • bgvracar
    Senior translator
    04.03.2024. 19:31
    Prema sopstvenoj evidenciji, odgledao sam 189 korejskih filmova a Burning nisam ni pokušao da odgledam. Nekako mi se nije dalo. Vidim da se kod ozbiljnih filmofila visoko kotira, ali ja sebe ne vidim među tom felom. LOL LOL LOL
;

{{message}}

{{item.title}}