Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

The Crow - Nije ni vrabac

Odmah da kažem, nisam bio frenetični fan ni originalnog The Crow iz 1994. godine, ali ono što nam je ponuđeno tridesetak godina kasnije u vidu novog viđenja The Crow toliko je bledo da prvi film deluje kao delo koje zaslužuje Nobelovu nagradu.

Bill Istvan Gunther Skarsgard (da, to mu je puno ime) u novoj verziji gotovo da ponavlja ulogu iz prošlogodišnjeg filma Boy Kills World (koji mi se prilično svideo - recenziju pročitajte na Boy Kills World - Ubistveno?). Ali, to je toliko upadljivo, da bi cinici mogli da kažu i da je novi film nastao iz restlova pređašnjeg, naime toliko je sve neinventivno, bilo u scenarističkom, bilo u glumačkom smislu, da jednostavno boli zbog utrošenog vremena.

Nema tu mnogo objašnjenja, Skarskard glumi lika koji je kao klinac prisustvovao smrti konja koji se uvezao u bodljikavu žicu (!??). Očigledno da je to ostavilo duboke traume po njega, te ga kao odraslog i totalno tetoviranog zatičemo u nekoj zatvorsko-popravnoj instituciji, totalno nesnađenog i zagubljenog u svom svetu ludačko-mračnih crteža. E, ali kada u tu ustanovu dođe i mlađana crnkinja Shelly (neko ko se, zapravo, "zove" FKA twigs i koja je do sada "glumila" gotovo isključivo u muzičkim spotovima), koju progone neki misteriozni likovi rešeni da je ubiju (vampiri li su, šta li su?), Skarsgardu proradi zaštitnički gen i odluči da zajedno pobegnu iz zatvora...

E, onda sledi tek mučenje. Film kao da ima dva dela, u prvom prisustvujemo predugačkom limunadskom maženju Skarskarda i Shelly, a u drugom prekrvavoj inicijaciji Skarskarda u lik koji će kasnije (u istoriji stripa i filma) postati poznat kao "Vrana". Oba ta "dela" jednog istog filma, proizvode totalno pogrešnu emociju, ne uspevajući da bar u podnošljivom ritmu izazovu asocijaciju na ono što su nam u prošlom veku ponudili reditelj Alex Proyas i Brandon Lee. A, reditelj ovog filma - Rupert Sanders (Ghost in the ShellSnow White and the Huntsman) - zaista je nepotrebno regresirao s ovim što nam je isporučio, dovodeći u pitanje svoju koliko-toliko podnošljivu reputaciju.

I, ne, nemojte trošiti vreme na The Crow. Ako već morate, potražite original. On će vam potvrditi da je protok vremena najčešće samo bespotrebna iluzija...

 

  • Komentarji (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Mizi
    eXtreme member
    20.09.2024. 14:15
    [QUOTE=Oldeuboi] Još jedan nepotreban rimejk. I koliko ima ovih Skarsgarda, braate?[/QUOTE]

    Ovaj isti buljavko Golum!

  • Oldeuboi
    member
    20.09.2024. 13:11
    Još jedan nepotreban rimejk. I koliko ima ovih Skarsgarda, braate?
  • beogradski
    eXtreme member
    20.09.2024. 12:53
    Bilo kako bilo, ja cu dati shansu ovom rimejku. Jer danas se snimaju takvi nekakvi filmovi gde neko jashe nekakve zmajeve i slicno ) Gledao sam original gde je igrao pokojni Brandon Lee ( R.I.P. ), a mislim i da Mark Dacasos ima istoimenu seriju. On mi je bio i poslao tu chestitku, to se ne zaboravlja ) a inache, dacu shansu i Biy Kills World i isto tako nisam josh uvek odgledao Ghost in the Shell, a ovaj Snow White and the Huntsman mi ne pada napamet da gledam ) I eto, nije da se hvalim ali eto Mark Dacasos ili zapravo neko ko radi za njega mi je poslao chestiku sa njegovom slikom a odavde se neko ne seti i da ti odgovori na mejl ) Ali eo, stvar kulture ) Isto tako se secam da mi i fudbalski klubovi znali da odgovore iposhalju neshto kao znak pazhnje i tto u ono vreme kad nije bilo mejlova i sl. ) The Crow rimejk cu gledati ili barem mu dati shansu )
;

{{message}}

{{item.title}}