Ai-naki mori de sakebePogledaj trailer!

Film

drama, kriminalka, srhljivka, grozljivka (2019)

Ai-naki mori de sakebe

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
6,3
Ai-naki mori de sakebe

Leto:

2019

Zvrst:

drama, kriminalka, srhljivka, grozljivka

Trajanje:

151 min

Režija:

Sion Sono

Scenarij:

Sion Sono


Glavne vloge:


Kippei Shîna
  >  Joe Murata
Tsukino Yamamoto
  >  Mitsuko
Kyoko Hinami
  >  Taeko
Takato Yonemoto
  >  Goto
Shinnosuke Mitsushima
  >  Shin
Fûsaku Tani
  >  Oshima

Povzetek:


Mala grupa studenata filma i stidljiva devojka preterano strogih roditelja bivaju simultano manipulisani, zavedeni i zlostavljani od strane starijeg čoveka. Oni odlučuju da nastave da ga prate, iako je u igru uključeno i ubistvo...

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (21)
  • The Forest of Love: Deep Cut

    The Forest of Love: Deep Cut (2020)

    drama

    Nothing is as it seems when a charismatic conman and an aspiring film crew delve into the lives of two emotionally scarred women.
  • Sakura hime

    Sakura hime (2013)

    drama, komedija, pustolovski

    The mad journey of a rebellious princess who ventures to work at a brothel to find the tattooed intruder she met on a fateful night.
  • Kimyô na sâkasu

    Kimyô na sâkasu (2005)

    drama, misterij, srhljivka, grozljivka

    In Tokyo, the twelve year-old girl Mitsuko accidentally sees her parents having sex in their bedroom and her dysfunctional and pervert father Ozawa Gozo, who is the principal of her school, forces...
  • Hiso hiso boshi

    Hiso hiso boshi (2015)

    znanstveno-fantastični

    A feminine android delivers packages to the scattered humans in the galaxy. With years to spare the android and us have time to contemplate what it is to be human.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.12.2022. 03:29
    Nisi pisao, kao sto rekoh, ali isto sam napisao i drugi deo tvoje recenice, kao i ti , samo drugi oblik, naravno kad se cita a ne vodi dijalog moze da ima drugaciji smisao, ali ovde je sustina ista. Samo mislim da insprisan nekim dogadjajem, ne vodi nuzno ka tome da je to lose, prodavanje ..., da se odmah preskace, stereotipno posmatra bez gledanja, nke nedoslednosti,   ... itd duga prica. Ali na tu temu necu vise da se vracam, stvarno smo je presecljali.
  • puppet_master
    eXtreme member
    21.12.2022. 22:00
    Nisam baš pisao da ne gledam filmove po istinitom događaju, tek da ih ne volim, izbegavam mahom, gledam ja svakako i masu filmova koje ne volim LOL dok u tom konkretnom slučaju sa istinom, koja je, usput, krajnje relativna ionako, zapravo ima i onih filmova koje volim uprkos tome što su rađeni po istinitom događaju. 

    To doduše nije ono što ja tražim od filma, da mi neki autor prodaje neku svoju interpretaciju istinitog događaja, da gledam ljude koji često upravo zbog toga što je događaj istinit, bivaju miljama daleko od realnosti, jer u toj istini oni ipak mahom imaju zadatak, nekada da budu pravični, svetli, tamni, heroji, ja to ne viđam oko sebe, bezmalo ikada, to uglavnom i nisu ljudi onda, ponajmanje su istiniti, čime se vraćamo na uvod koji mi prodaje neku priču kao istinu (pride koja meni najverovatnije ionako nije bila potrebna in the first place). No i da prećute to, osetiš najčešće u likovima da nešto tu nije kako bi trebalo, ili pa motiv autora, ili trista drugih čuda nisu na mestu, ne kliknu. Ne uvek, ne svuda a i ja sam najmanje isključiv po pitanju filmova i njihovih kategorija, tako da ništa od toga nije "munjom u kamenu". Ima još okeana razloga, no prosto mi bude lakše i kraće da kažem da ih ne volim, najbrže završim priču. LOL

    Ne bi mi bio veći problem ni da napišem kakav tekst o tome šta me sve i zašto odbija ali zbilja je relativno kompleksna tema, nakucalo bi se tu reči, dok suštinski nije odveć bitno. 
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    21.12.2022. 20:58
    Pa ovako eto i ja imam potrebu posto sam preporucio film. Necu da budem u centru paznje  i da   nesto filozofiram nego cisto analiza. Pisem brzo, ako me neko citira, mozda i budem  nerazumljiv, pa onda kad se vadi moze da bude izvuceno a da nisam na to ciljao

    To sto je neuverljivo oko porodice, sijaset situacija, oko klinaca, manipulatora i porodica. To sto mozda izgleda da ce dobiti nogu ili su porodice prikazane kao deb.... pa tako je i nece, eto autor bas to obradjuje, ovde kod nas bezbroj slucajeva , logika u `ofsajdu` , iz Zabavnika `Verovali ili ne`, ali to je zivot.

    I ja se ne slazem po pitanju istiniti dogadjaj, slazem se puppetom u pogledu zasto ne gleda po instinitom dogadjaju,i Joxer isto, ok to je shvatljivo, mnogo njih to ne voli , vuce na dokumentarce i prica... dugacka koja stoji iza toga, ali samo ne shvatam zvocanje Joxer-a, puppet je rekao ali i dalje ako se zalomi da je inspirisan nece komentarisati po istinitom, preskocite, nije mi se zbog toga svideo.

    Sledece IMDb kada je u korist onda  mi ide u prilog, nisu 1, 2 eto proverih ne sada da tu osporavam, ili kazem nisi imao uvid , pricas napamet ( da me ne shvatis pogresno) ali uglavnom je 6 i 7,  podjednako 1,2 i 9,10. Ako bi onda isli po tom principou  sijaset filmova i serija ima 8,9 po statistici eto npr. Dark pa onda bi trebao da pogledas i kazes dobra je , slazemo se ,ali tebi se ne svidja iako ima jake ocene, pa sta ne prija ti ni tema, i stosta drugog, nebitno sta i  ok. Ili idi uzmi indijske gde se komentarise da sa namerom  nabijaju ocene, bilo je  i tog komentara ako se ne varam.

    A opet citiranje pisaca , problematicno i selektivno,  a opet koliko remek-dela svetske knjizevnosti i slikarstva, pa  pisaca i slikara, je to uradilo na osnovu toga sto je dozivelo, i socijalno i psiholoski. Eto Munk i cuvena slika, naslikao je sta je osetio i to opisao , nije izmislio. A mogu da krenem da nabrajam, i uglavnom su se svi oni bavili realnim temam, iako je nesto fikcija , isli su ka metafori i satiri, opisivali socijalno, psihololoske, filozofske teme zivota ali po iskustvu nisu izmisllaji , neki jesu naravno, eto npr cisto izmisljanje epska i naucna,  itd.

    Ok, sve u svemu ne svidja ti se (vam ) film ok. Idemo na sledeci.

    AlexDeLarge2022-12-21 21:04:03

{{message}}

{{item.title}}