AjeossiPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalka, akcija, srhljivka (2010)

Ajeossi

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
7,8100%
Ajeossi

Naslov:

Čovek niotkuda

Leto:

2010

Zvrst:

drama, kriminalka, akcija, srhljivka

Trajanje:

119 min

Režija:

Jeong-beom Lee

Scenarij:

Jeong-beom Lee


Glavne vloge:


Song Young-chang
  >  Oh Myung-gyu
Marie Reuther
  >  Cha Tae-sik
Thanayong Wongtrakul
  >  Ramrowan
Seok-hyeon Jo
  >  Moon Dal-seo
Kim Sae-ron
  >  Jeong So-mi
Kwak Do-won
  >  Detective Kim
Kim Hee-won
  >  Man-seok
Kim Sung-oh
  >  Jong-seok
Kim Tae-hoon
  >  Kim Chi-gon
Hyo-seo Kim
  >  Hyo-jeong
Nam Kyung-eub
  >  Section Chief
Jeong Do-won
  >  Detective Park (as Jeong Do-won)
Su-ryun Baek
  >  Old Woman
Kyeong-eup Nam
  >  Section Chief
Sang-Kyeong Son
  >  Bear
Lee Jong-pil
  >  Detective No

Povzetek:


Asocijalni vlasnik male zalagaonice Cha Tae-sik (Bin Won) živi skromnim i povučenim životom dok ne upozna devojčicu iz susedstva So-mi (Sae-ron Kim). Njena majka, zavisnica o heroinu, čini grešku kada ukrade drogu u vlasništvu narko mafije što rezultira njenim ubistvom, pa otmicom malene So koja završava kod trgovaca organima. Suočen sa gubitkom jedine osobe do koje mu je stalo, Cha Tae kreće u spasilačku misiju tokom koje otkrivamo detalje iz njegove prošlosti. Naime, on je bivši operativac specijalnih snaga sa izvanrednim borbeno-fizičkim sposobnostima koji je napustio službu nakon atentata i smrti svoje trudne supruge. Reskirajući vlastiti život, Cha će učiniti sve da spasi So, a kriminalci će uvideti da su napravili veliku grešku učinivši ga svojim neprijateljem..
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (6)
  • Taegukgi hwinalrimyeo

    Taegukgi hwinalrimyeo (2004)

    drama, akcija, vojni

    Leta 1950 Jin-tae v Južni Koreji živi idilično življenje, čeprav oba z mamo trdo garata, da bi mlajšemu bratu omogočila univerzitetno izobrazbo. Toda ker komunisti Severne Koreje okupirajo njihovo...
  • Hwanghae

    Hwanghae (2010)

    drama, kriminalka, akcija, srhljivka

    Priča počinje u pustari Yanbian, autonomnoj kineskoj provinciji s oko 800.000 korejskih Kineza pogrdno nazvanih Joseonjok. I Kinezi i Korejci podjednako mrze Joseonjoke, a sirotinja zarađuje za život...
  • Ggeutggaji ganda

    Ggeutggaji ganda (2014)

    kriminalka, komedija, akcija, srhljivka

    Nakon što je pokušao da prikrije saobraćajnu nesreću u kojoj je jedan muškarac poginuo, misteriozni muškarac uhodi pokvarenog detektiva za ubistva koji tvrdi da je svedočio događaju.
  • Kimssi pyoryugi

    Kimssi pyoryugi (2009)

    drama, romantični

    Muškarac se budi na pustom ostrvu u sred velike reke, nakon što mu nije uspeo pokušaj samoubistva skokom sa mosta. Pokušava da ode odatle, ali ubrzo prihvata sudbinu i izazove života u divljini...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    24.11.2021. 18:09
    Zanimljivo i mene je podsetio na prvu na Liona i Matildu, zatim na Man o fire, i jos neke. 

    Lajmotiv filma je trgovina ljudima i organima, sa akcentom da se to desava i deci. Sto se kraja tice verovatno bi izazvao mucninu, a koga to interesuje mene ne moze naci na netu, a vec imaju takve stavri u ratnim filmovima, ali se setih i npr. Hannibal rising i malog Mise.
    Tu se provlaci, sprega policije i bandi,  droga, nasilje, obracuni,ubistva, otmice, izolovani slucajevi lekara monstruma. Realna prica.

    Sve se prozima i kao sto vec jednom napisah treba biti upoznat i kao upozorenje, i pouku, MI specijalac je  paradigma borbe naroda i drzave, mada pravde nema, i kao sto Stajnbek kaze da slom nece doci sve dok  strah bude mogao da se pretvori u gnev, protiv datih sociopata i psihopata, samo su im jos falili sadisti i da se lik umesto da se brcka u bazenu autoerotski gusi u ormanu.

    Slazem se da treba pogledati, ali npr. i u skorasnjem Squid game ima delic teme vezano za trgovinu organima.
    Okrutan svet od vajkada.

    Samo se pitam kakvi bi komentari bili npr. da se napravi pravi biografski film npr. o Sogomonu Telirijanu, jermenskom heroju, operaciji Nemezis, itd ( mada dogadjaji koji prethode zbog politickih razloga su sporni za film) kao i za npr. film Anthropoid. Meni se sustinski ne razlikuju od potonjeg i nekog slicnog.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.01.2021. 22:53
    Ama to s malom je namjerno jer smo prethodno vidjeli posudu s očima, a uz to se podcrta da ni (svaki) vrag nije crn.
    Teško se tako nešto vidi u holivudu, ili nam se objašnjava satima odugovlačeći sa banalnostima da je neko mrtav, ili da nije, jer jebga, amerikanci ne bi shvatili drugačije.

    Film nije dobar.
    Film je odličan.
    Mastwočuša.
  • bgvracar
    Senior translator
    06.01.2021. 19:00
    Odličan film. Top 10 korejske kinematografije u poslednjih 20 godina. Prošlo je izvesno vreme otkako sam ga odgledao pa se neki detalji vremenom i zaborave ali se sećam da me je podsetio na Profesionalca sa Žan Renoom. Jedina zamerka filmu je što je kraj pomalo u holivudskom maniru. Pretpostavljam da čak ni Korejanci koji ne povlađuju ukusu publike, nisu mogli da pređu tu crtu u kojoj dete pogine na kraju filma.

    Prepourka onima koji ga još nisu odgledali a imaju afiniteta prema ovoj kinematografiji. Thumbs Up

{{message}}

{{item.title}}