El silencio de la ciudad blancaPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalka, misterij, srhljivka (2019)

El silencio de la ciudad blanca

Ocena uporabnika
-
5,1
El silencio de la ciudad blanca

Leto:

2019

Zvrst:

drama, kriminalka, misterij, srhljivka

Trajanje:

110 min

Režija:

Daniel Calparsoro

Scenarij:

Alfred Pérez Fargas
, Roger Danès
, Eva García Sáenz de Urturi


Glavne vloge:


Ramón Agirre
  >  Garrido Stocker
Joseba Apaolaza
  >  Medina
Ramón Barea
  >  Abuelo
Alex Brendemühl
  >  Ignacio Ortiz de Zárate
Alex Brendemühl
  >  Tasio
Pedro Casablanc
  >  Óptico
Rubén Ochandiano
  >  Eneko Ruiz de Gauna
Belén Rueda
  >  Alba Díaz de Salvatierra
Manolo Solo
  >  Mario Santos
Itziar Ituño
  >  Dra. Guevara
Javier Rey
  >  Unai López de Ayala
Itziar Atienza
  >  Aitana
Aura Garrido
  >  Estíbaliz Ruiz de Gauna
Sergio Dorado
  >  Germán López de Ayala
Mariano Estudillo
  >  Camarero
Allende Blanco
  >  Martina

Povzetek:


Beživotna tela devojke i mladića od dvadesetak godina pronađena su naga u katedrali španskog grada Viktorija. Kriminalistički profajler Unai i zamenica komesara Alba dobijaju ovaj misteriozni slučaj. Ubrzo otkrivaju da je reč o delu serijskog ubice, koji ritualnim ubistvima već 20 godina teroriše njihov grad. Naporna istraga, puna mračnih ćorsokaka u koje ih navode društvene mreže, dovešće policijski dvojac do krajnjih granica, primoravajući ih da se suoče sa bezobzirnim ubicom koji se kroz zločin kreće poput kameleona, a kome mogu biti mnogo bliži nego što veruju.

Obdelal/la:

bf-vladimir-babic

Preberi recenzijo filma El silencio de la ciudad blanca:

 • Poglejte podobne vsebine
 • Komentarji (17)
 • El guardián invisible

  El guardián invisible (2017)

  srhljivka

  Novi španski triler „Nevidljivi čuvar“ (El guardián invisible, 2017), koji je potpisao reditelj Fernando Gonzales Molina, pružiće pravo uživanje ljubiteljima pomenutog žanra. Ujedno, obradovaće i...
 • Adiós

  Adiós (2019)

  drama, srhljivka

  City of Sevilla. Sevilla, Andalucía (south to Spain). The neighborhood of the Las 3.000 Viviendas (The 3,000 Homes or "The 3,000" for short) is a ruthless and cruel place where police, law and order...
 • Plagi Breslau

  Plagi Breslau (2018)

  kriminalka, misterij, akcija, srhljivka

  Svakog dana u 18 sati serijski ubojica ubija drugu osobu. Policijska službenica Helena Rus odlučuje pronaći ubojicu istražujući povijest grada iz 18. stoljeća.
 • Loreak

  Loreak (2014)

  drama

  Anin život se menja iz korena pošto nedeljama zaredom dobija bukete cveća na kuću. Uvek u isto vreme i bez ikakve naznake ko ga šalje...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • bgvracar
  Translator
  13.03.2020. 21:08
  Ono kad ti promakne jedan krucijalni detalj priče i onda razumevanje iste ode u jednom totalno drugom smeru, naravno pogrešnom. LOL Španske mozgalice, treba ti digitron da logički povežeš detalje u celinu.

  Spojler

  U požaru u internatu je zapravo poginuo (izgoreo do neprepoznatljivosti) pravi Mario Santos. "Crvenokosi" Nančo Lopidana je preživeo i preuzeo identitet poginulog prijatelja. To se jasno vidi i u sceni gde ubica (lažni Mario Santos) farba kosu, gde se ispod crne kose, vide crveni korenovi iste. Takođe je jasno da ubica poznaje tehniku ubijanja, trovanjem ekstraktima tise (Nančo je ubio porodicu koja ga je usvojila na taj način). Da podsetim da je jedan od bivših zaposlenih, od kojeg su Unaj i Esti uzeli izjavu, rekao da su njih dvojica toliko ličili jedan na drugog da je ponekad i on bio u konfuziji, koji je koji. Sve kasnije aktivnosti, vezane su za osvetu braći koja su mu upropastila život, ali kako nije mogao da dopre do jednog od njih koji je robijao u zatvoru, u patološkom umu ludaka, bogataška deca istih godina (simbolički, blizanci) su poslužila kao nekakva zamena.

 • aleksayu
  eXtreme member
  11.03.2020. 19:39
  Dao si pametan komentar.
  Izvini sto sam izkasapio film i na neki ti nacin naneo dusevnu bol.
 • bgvracar
  Translator
  11.03.2020. 19:06
  Mislim da je to što su ubijeni "blizanci", različitog pola, nadovezuje se na pomenute prastare keltske legende i paganske kultove smrti i žrtvovanja blizanaca, koji se pominju tokom filma.

  Ja sam uspeo da pronađem određene poveznice u priči ali razumem i drugačije stavove, pošto ista na momente deluje dosta logički nategnuto, ako mogu tako da se izrazim. A što se tiče braće, pa jasno je da se radi o poremećenim seksualnim predatorima u čijem ponašanju je teško naći nešto racionalno.

  A da si strog kritičar, jesi. LOL