EmancipationPogledaj trailer!

Film

akcija, srhljivka (2022)

Emancipation

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
 
Emancipation

Leto:

2022

Zvrst:

akcija, srhljivka

Trajanje:

132 min

Režija:

Antoine Fuqua

Scenarij:

Bill Collage


Glavne vloge:


Will Smith
  >  Peter
Ben Foster
  >  Fassel
Mark Ashworth
  >  R L Fabian
Paul Ben-Victor
  >  Major Halstead
David Denman
  >  General William Dwight
Ronnie Gene Blevins
  >  Harrington
Jeremiah Friedlander
  >  Scipion
Jordyn McIntosh
  >  Laurette
Mustafa Shakir
  >  Cailloux
Diptii Salvi
  >  Little Peter
Steven Ogg
  >  Sergeant Howard
Jesse C. Boyd
  >  Mike Hurley
Jayson Warner Smith
  >  Capt. John Lyons
Aaron Moten
  >  Knowls
Grant Harvey
  >  Leeds
Gilbert Owuor
  >  Gordon
Dave Davis
  >  J. Oliver
Jared Bankens
  >  Deserter #1
Walker Babington
  >  William McPherson
Imani Pullum
  >  Betsy
Charmaine Bingwa
  >  Dodienne
Tracy Brotherton
  >  Lyons Family Wife
Dan Matteucci
  >  Soldier
Jabbar Lewis
  >  Tomas
Michael Luwoye
  >  John

Povzetek:


Odbegli rob prolazi kroz močvare Luizijane na mukotrpnom putovanju kako bi pobegao vlasnicima plantaža koji su ga zamalo ubili.

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (12)
  • Echo 3

    Echo 3 (2022)

    drama, akcija, srhljivka

    When Amber Chesborough goes missing along the Colombia-Venezuela border, her brother and her husband struggle to find her against the backdrop of a secret war.
  • Avatar: The Way of Water

    Avatar: The Way of Water (2022)

    akcija, domišljijski, znanstveno-fantastični, srhljivka, pustolovski

    Zgodba je umeščena deset let po dogajanju iz prvega dela, Avatar: Pot vode se začne z zgodbo o družini Sully. Odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v telo Avatarja in postati novi vodja...
  • Walker: Independence

    Walker: Independence (2022)

    drama, kriminalka, akcija

    U vestern seriji Voker: Nezavisnost, teško očeličena Ebi Voker (Ketrin Meknamara) i njen muž su na putovanju na zapad. Bivaju iznenađeni i Abbin muž biva ubijen pred Ebinim očima. Ebi nastavlja da se...
  • Women Talking

    Women Talking (2022)

    drama

    Godine 2010. žene iz izolovane verske zajednice bore se da pomirenje iskušenja stvarnog života s princima svoje vere. One su potreseni višestrukim optužbama za seksualno zlostavljanje, novootkrivenih...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    23.02.2023. 16:51
    Toliko je dobar film , da ponekad tjera suze na oči . Preporuka . 
  • beogradski
    eXtreme member
    06.01.2023. 13:07
    Ok film
  • ar8c
    eXtreme member
    12.12.2022. 23:37
    Evo upravo odgledah film pa ovako svež sa utiscima... Ukratko, potpuno bih se složio sa onim što je napisao @Black Raven. Doživeo sam film na isti način. Iz aviona se vidi da je režiser prionuo na ovaj posao ekskluzivno da bi ostavio utisak. Svaki sekund ovog filma je napravljen da kreira UTISAK kod gledaoca koji podrazumevano klizi od gađenja, užasa, podsećanja na horore rata (bilo kakvog, a ne isključivo motivisanog pitanjem rase, vere i slično), razočaranja u ljudsku rasu, pa sve u krug ponovo do gađenja i užasa. Za nekoga ko je živeo ispod kamena i nema posebna saznanja o krvavim dešavanjima u Americi tokom 19-og veka, ovo je bukvalno lektira.

    A za ljude koji su upoznati ne samo sa opisanim periodom i dešavanjima "preko bare", već kojima je bliska golgota ratova od onih najkrvavijih svetstkih, pa preko skorašnjih Balkanskih i konačno ovih najnovijih Ukrajinskih, film služi prevashodno kao dopuna dosadašnjih saznanja o temi, odnosno za analizu svih detalja koje je režiser ovde upakovao u jedan umetnički proizvod. U tom smislu Fuqua nije do kraja uradio vrhunski posao i poprilično je podlegao zavodljivim zamkama novog doba političke korektnosti.

    Film je u tom smislu očigledno prepeglan i oblikovan na način da izazove maksimalan efekat kod modernih konzumenata. Pravljeni su i neki očigledni propusti u realizaciji, mada se ne bih time preterano bavio. Will Smith, koga inače prilično cenim u glumačkom smislu i volim da ga gledam u mnogim ulogama do sada, ovde na momente vidljivo preglumljava, kao da je po svaku cenu jurio Oskara ili želeo da u jednoj ovakvoj temi do sada najviše briljira. Nije u tome potpuno uspeo. Zato briljira Ben Foster, kao i obično. Mada bi se za njega moglo reći da on previše i ne glumi, te da je verovatno u nekom karakternom smislu privatno vrlo blizak svojim uobičajenim rolama, barem ako govorimo o facijalnim ekspresijama, temperamentu i samoj pojavi. Foster je ovde 100% Foster. Ono što me je posebno iritiralo jeste isforsirani i bespotrebni religijski aspekt filma. Ali valjda je i to skroz moderno ovih dana, ili pak nije baš često ni izlazilo iz mode.

    Konačno, film nije bukvalno crno-beli kao što mi se učinilo na trailerma, već deluje kao vrlo isprano iznošeno odelo na kome su sada vidljive samo nijanse sive. Neke boje, poput boje krvi, posebno su naglašene i razbijaju sivilo. U svakom slučaju trikove te vrste nikada nisam voleo, pa mi ni ovde ne prijaju. Ako me neko pita za preporuku, ona je prilično ograničena. Tematika je poznata, pa kome se gleda sumnjam da će biti (potpuno) razočaran. Od mene jedna mršava šestica za trud.

{{message}}

{{item.title}}