FanxiaoPogledaj trailer!

Film

misterij, srhljivka, grozljivka (2019)

Fanxiao

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,9
Fanxiao

Leto:

2019

Zvrst:

misterij, srhljivka, grozljivka

Trajanje:

102 min

Režija:

John Hsu

Scenarij:

John Hsu
, Shih-Keng Chien
, Lyra Fu


Glavne vloge:


Pen-yu Chang
  >  Fang's Mother (as Jessie Chang)
Ching-Ting Hsia
  >  Fang's Father
Jing-Hua Tseng
  >  Wei Chong-Ting (as Chin-Hua Tseng)
Moon Lee
  >  Zhou Xin
Yue-Ti Liu
  >  Mr. Kao
Chung-Yueh Yun
  >  Old Wei Zhong-Ting
Chin-Yu Pan
  >  Sheng
Kuan-yi Lee
  >  Wen-Xiong
Hung Chang Chu
  >  Inspector Bai
Ko-Yuan Wang
  >  Huang You-Xin
Meng-Po Fu
  >  Chang Ming-Hui
Gingle Wang
  >  Fang Ray-Shin
Cecilia Choi
  >  Yin Cui-Han

Povzetek:


Godine 1962 Taiwan je prolazio kroz veoma buran period, u kome je zabranjena sloboda govora. Fang Ray Shin, učenica Greenwood High School, odlazi na konsultacije sa svojim nastavnikom Mr. Changom, i oni se zaljube. Ovaj čovek u tajnosti organizuje grupu koja čita zabranjene knjige, a u tome mu pomažu koleginica Miss Yin i učenik Wei Chong Ting. Čitanje knjiga daje im osećaj slobode, ali stavlja njihove živote u opasnost. Tako, jednog dana, Chang nestaje, a samo ga se Fang i Wei uopšte sećaju. Počinju da ga traže, ali će otkriti da je cela njihova škola iskliznula iz ovog vremena, u svet u kome caruju duhovi...

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • shiba87
    Senior translator
    29.07.2020. 13:29
    [QUOTE=JoxerTM]
    Hvala shiba, moram pohvaliti, sinkronizacija ti je ovdje bez greške za razliku od Gundale! Wink
    [/QUOTE]

    Clap Hvala Joxere Heart
  • JoxerTM
    eXtreme member
    28.07.2020. 23:20
    Uvijek govorim da ne gledam drama/history/war/biography međusobne kombinacije jer je to skoro sve odreda smeće za povratiti od muke.

    Ne tako davno, a opet jest jer je trajalo predugo, bilo je zabranjeno na Tajvanu čitati određenu literaturu. Kazna ako vas uhvate? Smrt. U najboljem slučaju brza. Jer prije toga će vas mučiti ko španjolska inkvizicija.
    Primjer? Zabranjeno je bilo čitati poeziju Rabindranatha Tagorea. Nezamislivo, jelda.

    Tajvanu ovo nije prvi film o tim "mračnim" vremenima, no prvi je bio 'ebena drama/history/biography ilitiga popovanje dok neko ne umre od dosade.
    Umjesto izdramatizirane smaračine ovdje je stvarni povijesnobiografski horor prikazan kao filmski horor, ali ne onaj glupi holivuski "jumpscares" bulšit, nego kao uznemirujuća noćna mora koju skupa proživljava dvoje protagonista i gdje se od čudovišta represije naoko ne može nikamo pobjeći.

    Film je nastao prema istoimenoj videoigri zabranjenoj u Kini, nije ni čudo jer se obračunava sa cenzurom koja je u Kini drakonska. Ne kažem da kinezi jednako ubijaju one koji se ogriješe o zabranu uživanja u "nepoćudnim" umjetničkim djelima, ali ne bi me čudilo.

    I dok sam nevjerojatno oduševljen sa ovakvim pristupom temi, dvije stvari mi ipak nisu odgovarale.
    Prva je kamera. Točnije, TV kamera. Istina, film je imao ograničeni budžet, ali ovo nikako nije smjelo biti snimano kamerom za sapunice, skroz mi je pokvarilo dojam.
    A druga je optimistični kraj. Autor je trebao proučiti svjetsku "disturbing" literaturu pa bi za kraj prikeljio dodatni šok kao što je to napravio na primjer genijalni strip Beautiful Darkness (Vehlmann-Kerascoët).

    -

    Film nije za svakoga. Posebno nije za ljubitelje žanra. Nekog žanra. Ne znam kojeg, ali ako ste ljubitelj nekog određenog žanra, nemate ovdje što tražiti, ovo bi trebao biti žanr "disturbing", a taj ne postoji. Napisao sam gore horor, ali nije to horor u klasičnom smislu, jednostavno nemam ga gdje smjestiti a da to bude točno.

    Ako iza sebe imate podulju listu odgledanih naslova i dosta vam je kopiranja kopija, otvoreni ste za nove stvari, a egzotika kod vas ima dodatni plus, film će biti prava poslastica za vas. Remekdjelo s greškom (odnosno dvije).

    Ostali koji traže jednoteisti nebitni horor po holivudskim uhodanim šemama, držte se podalje. Nećete znati cijeniti Detention, usuđujem se reći ni razumjeti, pa ćete ga popljuvati bespotrebno sa "a gdje je tu horor?" iako velim da ga zaobiđete.

    -

    Hvala shiba, moram pohvaliti, sinkronizacija ti je ovdje bez greške za razliku od Gundale! Wink
    JoxerTM2020-07-28 23:28:48
  • titlovi.com
    Approval team
    27.07.2020. 23:30
    Prijevod je uradila shiba87 👍

{{message}}

{{item.title}}