High TidePogledaj trailer!

Film

drama (1987)

High Tide

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,089%
High Tide

Naslov:

Plima

Leto:

1987

Zvrst:

drama

Trajanje:

101 min

Režija:

Gillian Armstrong

Scenarij:

Laura Jones


Glavne vloge:


Judy Davis
  >  Lilli
Jan Adele
  >  Bet
Jan Boreham
  >  Mona
John Clayton
  >  Col
Colin Friels
  >  Mick
Marc Aden Gray
  >  Jason (as Marc Gray)
Mark Hembrow
  >  Mechanic
Frankie J. Holden
  >  Lester
May Howlett
  >  Mick's Mum
Claudia Karvan
  >  Ally
'Cowboy' Bob Purtell
  >  Joe
Barry Rugless
  >  Club Manager
Toni Scanlan
  >  Mary
Emily Stocker
  >  Michelle
Monica Trapaga
  >  Tracey

Povzetek:


HIGH TIDE
Zgodnja drama v režiji Gillian Armstrong, ene najzanimivejših avstralskih režiserk, z velikim občutkom za nianse pomanjkljivega človeškega značaja in za samosvoje, težavne karakterje, govori o članih razpadle družine v delavskem sloju na vzhodni obali Avstralije. Sledimo Lillie, samosvoji klubski pevki, ki životari kot podporna vokalistka v bendu posnemovalca Elvisa Presleyja. Potem ko se v imenu ustvarjalne svobode spre z avstralskim »Elvisom«, obtiči v obalnem kampu, kjer se zapije do onemoglosti. V kopalnici jo najde sramežljiva najstnica Ally, ki živi s svobodomiselno babico Bet v prikolici. Ally razrvani ženski ponudi pomoč in jo pospremi do doma. Lillie in Ally se spoprijateljita. Kmalu Lillie odkrije, da je najstnica v resnici njena hči, ki jo je v mlajših letih po moževi nenadni smrti zapustila.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)
  • Pocket Listing

    Pocket Listing (2016)

    kriminalka, komedija, srhljivka

    Dvostruke prijevare, preljubi, ubojstvo, pogrešan identitet i osveta nastaju kada tajanstveni moćni igrač i njegova žena angažiraju osramoćenog posrednika u Los Angelesu kako bi diskretno stavili na...
  • Fires Within

    Fires Within (1991)

    drama, srhljivka

    Released after years as a political prisoner, a Cuban rejoins his wife and daughter in Miami.
  • Starstruck

    Starstruck (1982)

    drama, komedija, mjuzkal

    Young woman wants to become the next big singer with the help of her friends and despite the wishes of her working class family.
  • My Brilliant Career

    My Brilliant Career (1979)

    biografija, drama, romantični

    Judy Davis v avstralski romanci sije v vlogi temperamentne mlade pisateljice, ki se bori za neodvisnost v moškem svetu. Avstralija na koncu 19. stoletja. Sybylla Melvyn je samosvoja, energična...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    05.07.2022. 13:54
    Watch High Tide (1987) - Free Movies | Tubi



    Lili (fenomenalna Judy Davis) je prateći vokal imitatoru Elvisa u kičastom ansamblu koji se vucara po noćnim klubovima koji god ih već prime...videla je i bolje dane, progonjena nemirima, radi ono što najbolje zna, daleko od nekadašnjih svetskih turneja...sve dok ne dobija otkaz i sa tom tezgom. Kako se obrela u malenoj priobalnoj varoši Edenu, negde u australijskoj zabiti gde joj je auto prosto stao, ona iznajmljuje prikolicu u lokalnom kampu dok joj se mrcina ne opravi. Na njeno zaprepašćenje, u kampu, sa svojom bakom živi devojčica Ally, koja je Lilina davno napuštena kći...što priču vodi u Lillieno suočavanje sa sobom, prošlošću, sadašnošču, sa svojim potisnutim emocijama koje prete da je potope...kao i sa samom Ally... 

    Ovo nipošto nije puka sentimentalna ni jeftina priča o otuđenoj majci, film je kompleksna karakterna studija, naravno da hoda po tankom ledu, no pored svog ionako ozbiljnog tona, vrlo hrabro i iskreno priča o demonima, prazninama, traumama iz prošlosti, bez pravdanja i osuda likova, ni crno, niti belo, već životno sivo, uz, rekoh, maestralnu Judy Davis, danas naizgled zapostavljenu, no zapravo je bila u mnogim odličnim i kultnim filmovima velikih autora, kao nezamenljivo kvalitetna glumica i meni je ona ionako u samom vrhu najboljih glumica, kakvih god par dekada imala, razbijala je gde je stigla ranije a znamo koliko je teško dobijati kvalitetne uloge pošto žena pređe četrdesetu). 

    Prilično toga mi se svidelo u High Tide, realizam, iskrenost, emocije koje su čas duboko ispod površine a opet tako vidljive u likovima, čas je sve u njihovom prštanju, i (opet) ta bravura Davisove koja nam maestralno pokazuje sve kroz šta njen lik zbilja prolazi. Sjajna mi je i ta hrabrost da se film ne boji (i grđim) sumornim bojama čak i onda kada se muk nameće, istovremeno i sa odbijanjem da se priča vodi kroz kakve bajkovite i nerealne vode. Ovde čak i oni topli i nežni trenuci sa nadom za likove nisu odveć svetli, rekosmo, pravo životna priča u još jednom emocionalnom australijskom filmskom toboganu. 

    Baš mi je legao filmić. Povlačim ono što rekoh (istina sa nesigurnošću) glede prvog filma rediteljke Gillian Armstrong (takodje sa Judy Davis) My Brilliant Career, da je verovatno njen najbolji filmić tj...eto, i High Tide, koji sam davno, ovlaš i klinački pogledao u osamdesetim, mi sada itekako dođe podjednako kvalitetan, za Aussie kinematografiju ne podjednako bitan ali eto meni lično i bliži.

    The Turning Tide: Contemplating the Conclusion of HIGH TIDE | Reel Club

{{message}}

{{item.title}}