Hoodwinked!Pogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,546%
Hoodwinked!

Naslov:

Tko je smjestio crvenkapici?

Leto:

2005

Zvrst:

kriminalka, misterij, animacija, družinski, komedija, akcija

Trajanje:

80 min

Režija:

Cory Edwards
, Todd Edwards
, Tony Leech

Scenarij:

Cory Edwards
, Todd Edwards
, Tony Leech


Glavne vloge:


Glenn Close
  >  Granny
Jim Belushi
  >  Kirk the Woodsman
Chazz Palminteri
  >  Woolworth
David Ogden Stiers
  >  Nicky Flippers
Anne Hathaway
  >  Red Puckett
Andy Dick
  >  Boingo
Anthony Anderson
  >  Detective Bill Stork
Cory Edwards
  >  Twitchy
Tom Kenny
  >  Tommy
Tony Leech
  >  Glen
Ken Marino
  >  Raccoon Jerry
Preston Stutzman
  >  Timmy
Patrick Warburton
  >  Wolf W. Wolf
Xzibit
  >  Chief Grizzly
Benjy Gaither
  >  Japeth the Goat

Povzetek:


U bakinoj kući je gužva jer šef policije Grizli (Zlatan Zuhrić), policajac Kljunić (Željko Duvnjak) te inspektor Nikola Salto (Ljubomir Kerekeš) iz organizacije za zaštitu životinja ispituju baku Prutić (Lena Politeo), Crvenkapicu (Zrinka Cvitešić), Vuka (Zoran Gogić) i drvosječu Franca (Vid Balog). Društvo je optuženo za remećenje reda i mira, provalu, namjeru da netko bude pojeden te za mahanje sjekirom bez dozvole. Svi su osumnjičeni i imaju svoju verziju događaja, a priče se ne poklapaju. Povrh svega, ovaj slučaj možda je povezan s lopovom koji krade recepte iz dućana slatkiša.

„Tko je smjestio Crvenkapici“, svojevrsni epilog priče o djevočici koja nosi baki kolače, produkt je podivljale mašte scenarista Coryja i Todda Edwardsa, koji su razvili i razotkrili likove iz priče. Pa tako doznajemo da Crvenkapica i nije baš tako naivna kako se čini. Baka ima život za koji nitko nije znao, Vuk i nije baš takav nitkov kao što se činilo, a drvosječa sanja o holivudskom uspjehu. Animacija je rezultat marljivog rada manje poznatog Kanbar Animation Studija, koji je napravio zaista iznimni posao oko kompjutorske vizualizacije, dok inteligentni i duhoviti dijalozi upotpunjuju lijepu sliku jedne od najboljih animacija zadnjih nekoliko godina. U američkoj verziji junacima su posudili glasove najpopularniji glumci današnjice – Anne Hathaway, Glenn Close, James Belushi, Chazz Palminteri, Xibit i drugi, dok za potrebe hrvatskog gledateljstva glasove dali Zrinka Cvitešić (Crvenkapica), Lena Politeo (baka Prutić), Zoran Gogić (Vuk), Zlatan Zuhrić (šef policije Grizli), Krešimir Mikić (zec Bongo), Željko Duvnjak (policajac Kljunić), Ljubomir Kerekeš (inspektor Nikola Salto), Vid Balog (drvosječa Franc) i drugi.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • icemaher
    The Legend Of
    09.02.2011. 23:20


    Naslov originala: Hoodwinked
    Žanr: animirani, komedija, obiteljski
    Trajanje: 80 minuta
    Godina izdanja: 2005
    Zemlja: USA
    Izdavač/Distributer: Blue Yonder Films, Kanbar Entertainment / Blitz film i video
    Linkovi:

    službeni site


    imdb


    Glasovi: Glenn Close, Anne Hathaway, James Belushi, Patrick Warburton, Anthony Anderson, David Ogden Stiers, Xzibit, Chazz Palminteri, Cory Edwards, Zrinka Cvitešić, Zlatan Zuhrić, Zoran Gogić, Lena Politeo, Ljubomir Kerekeš, Željko Duvnjak, Krešimir Mikić
    Režija: Cory i Todd Edwards
    Scenario: Cory i Todd Edwards
    Producent/i: Blue Yonder Films Kanbar Entertainment

    Animirani 'Rashomon', nova je duga verzija 'Crvenkapice', bratsko-redateljskog dvojca Coryja i Todda Edwardsa. Znamo li sve o Crvenkapici, Vuku, Baki i Lovcu?

    Navodno bi ovaj film trebao pokazati šta se zbilo nakon dobro nam poznatih događaja u Bakinoj kućici. Pitanje braće Grimm Bako, bako zašto imaš tako velike zube?’ sada je zastarjelo pa se ovoga puta više bavimo detektiranjem krivca za nered i buku zbog kojih susjedi zovu polociju.

    Crvenkapica (sada se zove samo Red dakle Crvena) ide je u posjet bolesnoj Baki kroz šumu gdje susreće zločestog Vuka, koji je preduhitri i dolazi prvi do Bakice i pojede ju. Kada je Crvenkapica došla - isto je učio i s njom. U pravi je čas došao Lovac koji je Vuku rasporio trbuh i iz njega izvadio Baku i njezinu unuku. Nooooo..., scenaristi (ujedno i redatelji filma), Cory i Todd Edwards, ne slažu se da je tu priči kraj. Policija je dobila prijavu da se puno buči u Bakinoj kući pa šerif Grizzly i detektiv Bill Roda iz organizacije za zaštitu životinja odlaze izviditi stvar. Optužbe se redaju otprilike ovako: provala, buka, remećenje reda i mira, namjera da se jede, dok su neki mahali sjekirom, a da za to nisu imali potrebnu dozvolu. Svi osumnjičeni su tu i svatko priča svoju verziju događaja. Međutim, nešto tu ne štima. Priče im se baš i ne poklapaju.

    Detektivi ubrzo otkrivaju tamnu i skrivenu stranu svakog lika: Crvenkapica i nije baš tako naiva kako se čini. Prava je pamentica ona. Baka ima tajni život, želi se natjecati u ekstremnim sportovima, Vuk je u stvari vrlo neshvaćen, dok Lovac želi postati poznati hollywoodski glumac.

    Kako smo već pisali, radi se o parodiji na kultnu dječju priču ‘Crvenkapica’. ‘Hoodwinked’ je prvi film novog Kanbar Animation Studija, koji ima plan njegovati kompjutersku animaciju. Namijenjen je, kako to Amerikanci zgodno kažu, obiteljskoj publici. Mješavina je to plemenitih emocija i pamentne priče. A na kraju svatko otkije što je i tko u dubini duše.

    Dosta je velikih imena uključeno u realizaciju filma. Glenn Close je Baka, Anne Hathaway Crvena, James Belushi Lovac, Patrick Warburton Vuk, Anthony Anderson detektiv Bill Stork, David Ogden Stiers detektiv Nicky Flippers, Xzibit šef Grizzly, Chazz Palminteri Woolworth the Sheep, Cory Edwards Twitchy. U hrvatskoj verziji glasove su glavnim likovima posudili glumci Zrinka Cvitešić, Zlatan Zuhrić, Zoran Gogić, Lena Politeo, Ljubomir Kerekeš, Željko Duvnjak, Krešimir Mikić i drugi.

    filmski.net

    Trejler:

    [TUBE]JpVqRm8G97U[/TUBE]

    PREVODI
    icemaher2011-02-09 23:21:45

{{message}}

{{item.title}}