JagtenPogledaj trailer!

Film

drama (2012)

Jagten

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
8,394%
Jagten

Naslov:

Lov

Leto:

2012

Zvrst:

drama

Trajanje:

115 min

Režija:

Thomas Vinterberg

Scenarij:

Thomas Vinterberg
, Tobias Lindholm


Glavne vloge:


Anne Louise Hassing
  >  Agnes
Jytte Kvinesdal
  >  Inger
Thomas Bo Larsen
  >  Theo
Mads Mikkelsen
  >  Lucas
Alexandra Rapaport
  >  Nadja
Susse Wold
  >  Grethe
Lars Ranthe
  >  Bruun
Troels Thorsen
  >  Bent
Daniel Engstrup
  >  Johan
Hana Shuan
  >  Tiny
Sebastian Bull Sarning
  >  Torsten
Annika Wedderkopp
  >  Klara
Lasse Fogelstrøm
  >  Marcus
Steen Ordell Guldbrand Jensen
  >  Lars T
Søren Rønholt
  >  Big Carsten

Povzetek:


Večkrat nagrajena drama Thomasa Vinterberga, ki se je s sorodnimi motivi madeža v skupnosti in pedofilije spopadal že v vrhunskem prvem filmu danske Dogme 95, Praznovanje /Festen, 1998). Mads Mikkelsen je za glavno vlogo prejel nagrado v Cannesu leta 2012.

Lucas pripada majhni idilični skupnosti na podeželju Danske, zaposlen je kot vzgojitelj v otroškem vrtcu. Lucas pogreša sina, ki živi pri svoji mami, a ostaja dobrovoljen in se nenehno videva s šaljivo družbo najboljših prijateljev. Sodelavka Nadja se zaljubi vanj in sčasoma vseli v njegovo stanovanje.

Ena učenk v vrtcu, Klara, je hči Lucasovega najboljšega prijatelja Thea. Klara med poukom ustvari risbo po spominu iz bratovih pornografskih revij. Deklica da med pogovorom z vodstvom vrtca nedvoumen vtis, da je Lucas deklici pokazal spolni ud. To v majhni skupnosti povzroči škandal, čeprav je Lucas nedolžen.

V intervjujih se dekličini laži pridružijo tudi ostali otroci, ki napotijo na mesto zločinov, Lucasovo klet. Skupnost ga izobči kot pedofila, kar povzroči uničujoči val duševnih, simbolnih in finančnih posledic, izgubo službe, prijateljev, ljubezenske zveze, njegov domnevni zločin vpliva tudi na sina, ki se bori, da bi dokazal očetovo nedolžnost.

Sodišče ovrže Lucasovo krivdo, ko odvetnik predstavi dokaz, da Lucas nima kleti. Ostrakizem skupnosti se kljub temu sprevrže v še hujšo agresijo in nasilje in pahne Lucasa na rob osebnega propada.

Theo na božični večer z Lucasom sklene premirje in prosi za odpuščanje. Leto pozneje se zdi, da je skupnost Lucasa zopet sprejela. Z družbo se odpravi na lov, med katerim strel iz neznane puške za las zgreši Lucasovo glavo in obudi spomin na sum, ki ga ni mogoče odpraviti.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (18)
  • Arctic

    Arctic (2018)

    drama, pustolovski

    Možakar ki je po letalski nesreči obtičal na Arktiki se mora odločiti ali bo ostal na varnem v svojem zatočišču ali pa se bo odpravil na smrtonosno pot v neznano, če se želi rešiti.
  • El secreto de sus ojos

    El secreto de sus ojos (2009)

    drama, misterij, romantični, srhljivka

    Benjamín Chaparro has just retired after working all his life as an employee at a Criminal Court. To fill Benjamín Chaparro je bil vse življenje zaposlen na kazenskem sodišču, zdaj pa se je upokojil...
  • Adams æbler

    Adams æbler (2005)

    drama, kriminalka, komedija

    Ivan je moderan čovek pozitivnog razmišljanja. Kao sveštenik, smatra da je njegov zadatak da pruža pomoć i bude podrška drugim ljudskim bićima, posebno onima koji se nađu na pogrešnom putu u životu...
  • Retfærdighedens ryttere

    Retfærdighedens ryttere (2020)

    drama, komedija, akcija

    Domiselna črna komedija s pridihom akcijskega trilerja in absurda, z izvirnim zapletom in nepričakovanim koncem. Nekdanji vojak Markus (Mads Mikkelsen) se vrača domov, da bi po tragični ženini smrti...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    15.11.2018. 23:02
    Ovaj film je žešće precenjen. IMDB: 8,3    

    Neko misli da su deca iskrena i da nikad ne lažu. Sa druge strane deca imaju bujnu maštu.

    Ali gubitak autoriteta i poverenja koji gradi godinama da se sruši nakon izjave deteta? Ili je nerealno ili mu nije mesto u toj zajednici.

    Možda Severnjaci manje pričaju i manje su emotivni ali scenario mi se uopšte ne sviđa. Ima udarnih rupa. Sam detalj o "podrumu" nije razuverila zajednicu da je u pitanju dečija laž. Sama procedura se ne sprovodi tako površno i odokativno kad su ovakve situacije u pitanju.

    A i zadnja scena filma dovoljno govori.

    Lična ocena: 1,0      Danilo-Naissus2018-11-16 00:49:01
  • Holosko
    member
    15.05.2018. 19:44
    dobar je film skroz, preporuka ! 
  • beogradski
    eXtreme member
    14.05.2018. 18:45
    Dobar film. A Mads Mikkelsen je glumcina i njegov sam veliki fan.

{{message}}

{{item.title}}