Miami VicePogledaj trailer!

Film

kriminalka, akcija, srhljivka (2006)

Miami Vice

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,047%
Miami Vice

Naslov:

Miami Vice

Leto:

2006

Zvrst:

kriminalka, akcija, srhljivka

Trajanje:

134 min

Režija:

Michael Mann

Scenarij:

Michael Mann
, Anthony Yerkovich


Glavne vloge:


Gong Li
  >  Isabella
Ciarán Hinds
  >  FBI Agent Fujima
Jamie Foxx
  >  Ricardo Tubbs
Isaach De Bankolé
  >  Neptune (as Isaach De Bankole)
Colin Farrell
  >  Sonny Crockett
Naomie Harris
  >  Trudy Joplin
John Hawkes
  >  Alonzo Stevens
Barry Shabaka Henley
  >  Castillo
Domenick Lombardozzi
  >  Detective Stan Switek
Eddie Marsan
  >  Nicholas
John Ortiz
  >  Jose Yero
Elizabeth Rodriguez
  >  Gina Calabrese
Justin Theroux
  >  Detective Larry Zito
Luis Tosar
  >  Montoya
Tom Towles
  >  Coleman

Povzetek:


Ricardo Tubbs in Sonny Crockett sta policijska detektiva, ki pod krinko delata na Floridi. Njuna najnovejša naloga je najti dovolj dokazov proti Montoyi, lokalnemu preprodajalcu drog, čigar možje naj bi bili odgovorni za serijo nedavnih umorov. Detektiva se uspešno vtihotapita v Montoyevo združbo in se s tem vpleteta v nevarno operacijo, v okviru katere se odpravita na Haiti in na Kubo. Za nameček se Crockett zaplete v strastno razmerje z Isabello, eno glavnih Montoyevih pomočnic.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (2)
  • Thief

    Thief (1981)

    drama, kriminalka, akcija, srhljivka

    Frank je poklicni tat, ki se loteva le najdonosnejših poslov. Po enajstih letih v ječi je spet na ulici; nestrpno bi rad čim prej nadoknadil izgubljeni čas. Skozi mračne in nevarne soseske se pred...
  • London Boulevard

    London Boulevard (2010)

    drama, kriminalka

    Londonski gangster Mitchel se po treh letih zapora vrne na svobodo, odločen, da bo začel znova in si našel pošteno delo. Žal se njegovi načrti izjalovijo, ko ga k sebi povabi njegov stari prijatelj...
  • Blackhat

    Blackhat (2015)

    drama, kriminalka, misterij, akcija, srhljivka

    Nick Hathaway (Chris Hemsworth) je nenavadno spreten računalniški heker, ki je svojčas zašel na kriva pota in končal za zapahi. Iz zapora ga pogojno izpustijo, da bi oblastem pomagal izslediti krivca...
  • Ali

    Ali (2001)

    biografija, drama, športni

    Film se bavi desetogodišnjim razdobljem u životu jedne od najvećih sportskih figura u istoriji, Muhameda Alija: od 1964. kad je osvojio titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji pod imenom Kasius...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • shvejk
    member
    24.04.2017. 17:28
    odlican film, Michael Mann jedan od najboljih filmova, odlicna kamera i soundtrack
  • icemaher
    The Legend Of
    20.11.2012. 21:13

    Žanr: Policijska serija
    NBC 1984

    Miami Vice je bila popularna i inovativna američka policijska TV serija čije su zvijezde Don Johnson i Philip Michael Thomas tumačile dvojicu policijskih detektiva ((James "Sonny" Crockett) i Ricardo "Rico" Tubbs) iz Miamija koji su se kao prikriveni agenti borili protiv zločina. Serija se pet sezona emitirala na NBC-u od 1984 d 1989. Mreža USA Network je kasnije emitirala neprikazane epizode. Smatra se jednom od najpopularnijih i najutjecajnijih američkih TV-serija u historiji svijetske televizije, odnosno jednim od ključnih elemenata popularne kulture 1980-ih.

    Miami Vice je krajem 1980-ih na prostoru bivše Jugoslavije u okviru JRT emitirala tadašnja Radiotelevizija Beograd pod nazivom Poroci Majamija.

    Najzaslužniji za nastanak TV-serije bio je Brandon Tartikoff, direktor Odjela za zabavni program NBC-ja, kome je palo na pamet da napravi policijsku seriju koja bi se sadržajem i stilom razlikovala od TV-serija koje su dominirale tadašnjim programom. Svoju zamisao je napisao na salveti u obliku riječi "MTV policajci" te dostavio svom suradniku Anthonyju Yerkovichu, bivšem izvršnom producentu popularne policijske serije Hill Street Blues.

    Yerkovich je, pak, još za vrijeme rada na Hill Street Bluesu proveo neko vrijeme u Miamiju gdje su ga fascinirale specifične društveno-ekonomske okolnosti kakvih nije bilo u drugim velikim američkim gradovima tog doba - snažna kubanskoamerička zajednica, veliki broj izbjeglica iz Latinske Amerike, ali najviše od svega trgovina drogom koja je, zahvaljujući kokainskom bumu 1970-ih omogućila Miamiju da postane njena američka prijestolnica. Yerkovichu je posebno upalo u oči što se gotovo cijela gradska ekonomija vrtila oko trgovine drogom - banke koje peru novac, prodavači sudske kaucije i advokati koji zastupaju krijumčare - te što se bogatstvo stvarano preko noći besramno pokazivalo kroz luksuzne kuće, automobile, odjeću i sl.

    Yerkovich je zaključio kako bi policajci ubačeni u vrhove zločinačkih organizacija u Miamiju morali biti policajci novog kova, a ne zdravoseljački pozornici i detektivi porijeklom iz radničke klase koji su dominirali dotadašnjim TV-serijama. Ubačeni agenti su morali biti osobe naviknute na raskoš - skupu odjeću, automobile, brodove, satove i ostale predmete - odnosno "šminkeri", čime je Yerkovich ispunio Tartikoffljev zahtjev.

    Yerkovich je napisao scenarij za TV-pilot pod naslovom Gold Coast (Zlatna obala), ali ga je poslije promijenio u Poroci Miamija, s obzirom da su glavni junaci detektivi Odjela za poroke miamijske policije - u čijoj je nadležnosti suzbijanje prostitucije i trgovine drogom. Nakon nekoliko kandidata za dvije glavne uloge su odabrani Don Johnson i Philip Michael Thomas, a pilot je usprkos višestrukih odgoda snimljen, a prva epizoda prikazana u jesen 1984.

    http://sh.wikipedia.org/wiki/Miami_Vice

    [TUBE]bSN4BuqKL3w[/TUBE]

    Sezonu 5. nam prevodi koleginica faithlessmaryClap

    TITLOVI
    LEMONZOO2012-11-20 21:40:56

{{message}}

{{item.title}}