Place VendômePogledaj trailer!

Film

drama, kriminalka (1998)

Place Vendôme

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,385%
Place Vendôme

Naslov:

Trg Vandom

Leto:

1998

Zvrst:

drama, kriminalka

Trajanje:

117 min

Režija:

Nicole Garcia

Scenarij:

Jacques Fieschi
, Nicole Garcia


Glavne vloge:


Catherine Deneuve
  >  Marianne Malivert
Nidal Al-Askhar
  >  Saliha
Jean-Pierre Bacri
  >  Jean-Pierre
François Berléand
  >  Eric Malivert
Philippe Clévenot
  >  Kleiser
Élisabeth Commelin
  >  Mademoiselle Pierson (as Elisabeth Commelin)
Michael Culkin
  >  De Beers Man
Jacques Dutronc
  >  Battistelli
Nick Ellsworth
  >  De Beers Man
Julian Fellowes
  >  Wajman
Bernard Fresson
  >  Vincent Malivert
Larry Lamb
  >  Christopher Makos
Dragan Nikolic
  >  Janos
Eric Ruf
  >  Phillipe Ternece
Emmanuelle Seigner
  >  Nathalie
László Szabó
  >  Charlie Rosen
Otto Tausig
  >  Samy
Malik Zidi
  >  Sam's Son

Povzetek:


Direktor prestižne zlatare izvršio je samoubistvo zbog nagomilanih dugova. Njegova supruga tek nakon njegove smrti saznaje za paralelni život koji je njen suprug vodio, a suočava se i sa bankrotom u koji ju je uvalio.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)
  • Mort un dimanche de pluie

    Mort un dimanche de pluie (1986)

    srhljivka, grozljivka

    Thriller about a psycho looking for revenge. Bronsky is a paraplegic because of an accident at a construction site that was partly due to the head architect, David Briand. Many years after the...
  • RPM

    RPM (1998)

    komedija

    Luk (Arquette), profesionalni kradljivac automobila, dobija ponudu od jedne milijarde dolara za krađu prototipa super-automobila s najveće svetske izložbe starih i retkih modela. Naravno, ovakva...
  • Le sourire

    Le sourire (1994)

    drama, komedija

    Preživjevši srčani udar, psihijatar započne romansu s mlađom trenericom tenisa slobodna duha, koja ima vlastite tajne i žudnje.
  • Le colonel Chabert

    Le colonel Chabert (1994)

    drama, zgodovina, romantični, vojni

    Film o francuskom oficiru koji se smatra mrtvim tokom ratova, ali se vraća deset godina kasnije u veoma različitu Francusku, takođe promenjen i na političkom i na ličnom nivou.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    03.02.2022. 10:25
    Bas sam skoro reprizirao dati film,
     iako je u kinoteci pre par godina prikazivano petnaestak filmova Katrin Denev u skopu ciklusa Velikani svetskog filma i tada sam gledao Repulsion https://titlovi.com/filmovi/repulsion-3055179/ i The last metro https://titlovi.com/filmovi/le-dernier-metro-2998377/.

    Sto se datog filma tice, cista drama.
    Vidimo Vinsenta Malivera trgovca dragim kamenjem koji poseduje juvelirnicu na Trgu Vandom ( glamurozna istorija Pariza), a cija zena Katrin Denev ( kasnije ce se videti kako i zasto) vodi unutrasnju borbu, ali i borbu sa alkoholizmom.
     
    Zanimljivo je to docarano na pocetku filma klinika, pogled u ogledalo, pa scene na veceri bas vesto prikazano njeno stanje, tj. psihicke i fizicke transformacije. On je u datim krugovima pod sumnjom, vec je i osramocen, posao mu je propao ali pre samoubistva ostavlja zeni proneverene obradjene dijamante, koji nju u isto vreme "otreznjuju", daju joj neki smisao ( koja je pre toga izgubila interese i nadu) ali vracaju se i "duhovi proslosti" i onda krece njen ponovni put, kao i da se odmotava klupko, ko je sam kim, ko je kakav ( onako lagano se profilisu likovi), kako su isprepletani njihovi zivotni putevi, koji su praceni prevarama i preljubom.

    Muza Polanskog a kasnije i zena Emmanuelle Seigner, u filmu Natali, kao da prikazuje na neki nacin mladu Marian ili sliku sta se desava u tom zacaranom krugu likova i radnji kad si mlad.

    Neke su mi stvari ostale i nedorecene, ne nejasne, mozda da su tome posvetili malo vise paznje, npr. vezano za ulogu Janosa "Gaga Nikolic, smeker svetskog glasa, nikad otpisan, uvek nacionalna klasa", malo za fotografiju iz novcanika, mada sad dok pisem mozda i bolje, ima neku svoju draz.

    AlexDeLarge2022-02-03 10:44:49

{{message}}

{{item.title}}