Raging BullPogledaj trailer!

Film

biografija, drama, športni (1980)

Raging Bull

Ocena uporabnika
Odlično!
8,397%
Raging Bull

Naslov:

Pobesneli bik

Leto:

1980

Zvrst:

biografija, drama, športni

Trajanje:

129 min

Režija:

Martin Scorsese

Scenarij:

Paul Schrader
, Joseph Carter
, Jake LaMotta
, Mardik Martin
, Peter Savage


Glavne vloge:


Robert De Niro
  >  Jake La Motta
Joe Pesci
  >  Joey
Cathy Moriarty
  >  Vickie La Motta
Mario Gallo
  >  Mario
Frank Adonis
  >  Patsy
Joseph Bono
  >  Guido
Nicholas Colasanto
  >  Tommy Como
Don Dunphy
  >  Himself - Radio Announcer for Dauthuille Fight
Lori Anne Flax
  >  Irma
Bill Hanrahan
  >  Eddie Eagan
Theresa Saldana
  >  Lenore
Charles Scorsese
  >  Charlie - Man with Como
Frank Topham
  >  Toppy
Frank Vincent
  >  Salvy
Rita Bennett
  >  Emma - Miss 48's

Povzetek:


Priznani režiser Martin Scorsese je posnel filmsko biografijo o boksarskemu prvaku v srednji kategoriji Jaku LaMotti, v kateri je še posebej zablestel Robert De Niro; za svojo predstavo je bil nagrajen z oskarjem za najboljšega igralca. Prve lekcije v LaMottovem življenju so govorile o tem, kako krasti in se bojevati; kako biti trdnejši od drugih. LaMotta, osamljenec, ki nikomur ni zaupal, je v ringu z agresijo premagoval svoje globoko ukoreninjene strahove in čustvene težave. Toda z enako odločnostjo in besom, s pomočjo katerih je postal svetovni prvak, je pristopal tudi k življenju zunaj ringa. To mu je uničilo zasebno življenje, milijone, ki ji je zaslužil z zmagami, pa je pognal za razkošno življenje in ženske, ki ga niso ljubile. Njegovi lepi ženi Vicki je slednjič zaradi telesne in duševne zlorabe le prekipelo in ga je zapustila. Hrbet pa mu je obrnil tudi brat Joey, ki ga je od nekdaj občudoval. Nato je LaMotta izgubil še naslov prvaka in njegova pot navzdol se je začela. Končal je v floridskem zaporu.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)
  • Mean Streets

    Mean Streets (1973)

    drama, kriminalka, srhljivka

    Charlie je dobroćudni sitni utjerivač dugova za svog utjecajnog strica u newyorškom kvartu Mala Italija. Najbolji mu je prijatelj problematični Johnny Boy, koji lokalnom kamataru Michaelu nikako da...
  • The Deer Hunter

    The Deer Hunter (1978)

    drama, vojni

    Majkl (Robert De Niro), Stiven (John Sevage) i Nik (Christopher Walken) su prijatelji iz detinjstva, druga generacija ruskih emigranata. Život provode u malom industrijskom mestu u Pensilvaniji. Još...
  • The Elephant Man

    The Elephant Man (1980)

    biografija, drama

    Film je zasnovan prema istinitog priči Džozefa Merika, Engleza koji je živeo u 19. veku. Bio je pogođen retkom naslednom bolešću, zbog koje je postao nakaza. Godinama je živeo u putujućem cirkusu...
  • Taxi Driver

    Taxi Driver (1976)

    drama, kriminalka

    Osamljeni, odtujeni in z vietnamsko vojno zaznamovani veteran Travis Bickle (Robert De Niro) ponoči dela kot taksist na newyorškem Manhattnu. Okrog njega vrvi od življenja, vendar Travis ne more...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    31.07.2011. 20:17


    Raging Bull (1980)






    Žanr: Biografski, Drama, Sportski

    Režija: Martin Scorsese

    Jezik: Engleski

    Uloge: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent

    Trajanje: 129 min



    Scorseseovo remekdjelo biografska je priča o destruktivnom boksaču Jakeu LaMotti čija borba u ringu je neusporedivo lakša u odnosu na onu izvan.

    Pratimo život i karijeru boksača Jakea LaMotte (Robert DeNiro) od uspona u četrdesetim do pada u pedesetim godinama prošlog stoljeća. LaMotta je odrastao na ulicama Bronxa te je od malih nogu naučen da se za sve u životu valja izboriti.

    Naporno radi kako bi stekao priliku na borbu za naslov prvaka svijeta u srednjeteškoj kategoriji. Zaljubljuje se u prekeasnu Vicky (Cathy Moriarty), djevojku iz susjedstva kojoj nikako ne može izraziti svoje osjećaje.

    Svoju frustracije rješava u ringu u kojem, za razliku od ostatka života, ima potpunu kontrolu. Ipak, tako ne uspjeva riješiti probleme, posebice one s bratom Joeyem (Joe Pesci). Njihov toplo-hladno odnos prerasta u sukob, između ostalog i zbog Joeyeve ljubomore na bratov uspjeh, a posebice Vicky.

    Nemogućnost da se nosi s prezahtjevnom okolinom pomiješana s impulzivnom naravi dovest će do raspada sistema u LaMottinoj glavi. Početak je to strmoglavog pada kako na profesionalnom tako i na privatnom planu.

    Dvojac DeNiro - Pesci ovdje je pokazao sve svoje adute u možda i ponajboljoj izvedbi obojice glumaca. DeNiro je fizikalac, energičan, karizmatičan čovjek stroj koji se najbolje osjeća u ringu. S druge strane ringa imamo Pescija koji se bori za svjetla pozornice nastojeći ukrotiti neukrotivog brata. 

    Snimljen u crno-bijeloj tehnici, Razjareni je bik jedan od Scorseseovih trademark filmova, remekdjelo neopterećeno zahtjevima danas komercijalno orijentiranih studija.



    Izvor: http://www.filmski.net


    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0081398/


    [TUBE]YiVOwxsa4OM[/TUBE]


    TITLOVI

    CSInvestigator2012-04-25 19:31:05

{{message}}

{{item.title}}