Ten Minutes Older: The Trumpet

Film

drama (2002)

Ten Minutes Older: The Trumpet

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,386%
Ten Minutes Older: The Trumpet

Leto:

2002

Zvrst:

drama

Trajanje:

92 min

Režija:

Jim Jarmusch
, Spike Lee
, Wim Wenders
, Werner Herzog
, Kaige Chen
, Víctor Erice
, Aki Kaurismäki

Scenarij:

Jim Jarmusch
, Wim Wenders
, Werner Herzog
, Víctor Erice
, Aki Kaurismäki
, Tan Zhang


Glavne vloge:


Chloë Sevigny
  >  (segment "Int. Trailer Night")
Charles Esten
  >  Bill (segment "Twelve Miles to Trona")
Yuanzheng Feng
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep")
Le Geng
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep") (as Geng Le)
Yixiang Li
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep")
Kati Outinen
  >  (segment "Dogs Have No Hell")
Markku Peltola
  >  (segment "Dogs Have No Hell")
Amber Tamblyn
  >  Kate (segment "Twelve Miles to Trona")
Marko Haavisto
  >  (segment "Dogs Have No Hell")
Fernando García Toriello
  >  (segment "Lifeline")
Ana Sofia Liaño
  >  (segment "Lifeline")
Celia Poo
  >  (segment "Lifeline")
Pelayo Suarez
  >  (segment "Lifeline")
José Antonio Amieva
  >  (segment "Lifeline")
Jin Zhang
  >  (segment "100 Flowers Hidden Deep")

Povzetek:


Omnibus od sedam kratkih filmova vrhunskih autora o protjecanju vremena u kojem i deset minuta mogu imati presudnu ulogu.
Aki Kaurismäki u svom prepoznatljivom stilu u kojem protagonisti gotovo nikad ne ovise o protjecanju vremena u filmu "Dogs Have No Hell" prikazuje u svega osam minuta ključne trenutke o kojima ovisi budućnost njegovog glavnog lika, puštenog iz zatvora u 15:22. On mora podići novac, kupiti poklon svojoj izabranici, naći je i stići na vlak za Sibir u 15:30.
U crno-bijelom, nijemom "Lifeline" Victor Erice smješta radnju u 1940. kada se španjolski vojnici pridružuju njemačkim na istočnom frontu (vidljivo iz naslovne stranice nekih novina), ali prikazuje običan dan jedne obitelji na selu u kojem je najznačajniji događaj kad novorođenčetu prokrvari pupak.
"Ten Thousand Years Older" dokumentarac je Wernera Herzoga o indijanskom plemenu u džunglama Amazone koje prvi put dolazi u kontakt s istraživačima i preko njih sa suvremenom civilizacijom i u deset minuta preskače povijesni jaz od deset tisuća godina, te gotovo izumire zbog bolesti na koje nije otporno.
Jim Jarmusch kao da stvara još jednu priču iz svojih "Kave i cigareta" u crno-bijelom "Int. Trailer Night" o deset minuta odmora glumice na setu između snimanja dva kadra u kojem je neprestano ometaju članovi filmske ekipe i telefonski pozivi.
U "Twelve Miles to Trona" protagonist pokušava stići do bolnice nakon što je na nekom tulumu pojeo previše keksa u kojima je bila droga, što Wimu Wendersu omogućuje eksperimentiranje filmskom slikom u kadrovima koji predstavljaju subjektivni pogled glavnog junaka.
U kratkom dokumentarcu "We Wuz Robed" Spike Lee u nizu kratkih izjava novinara i sudionika zbivanja montiranih u za njega karakterističnom žestokom ritmu u službi politički angažirane kritike govore o trenucima koji su doveli do pobjede Busha na predsjedničkim izborima kroz minimalnu i po mišljenju autora krivotvorenu pobjedu na Floridi.
Chen Kaige u "100 Flowers Hidden Deep" kombinira deset minuta uobičajenog posla oko raščićavanja terena i gradnje novih zgrada s elementima fantastike u prikazu brzog rasta nove Kine i nestajanja tradicije.
Sedam kratkih tematski i stilski vrlo različitih filmova velikih suvremenih redatelja povezanih prijelazima u kojima dominira zvuk trube stvara dojmljivu i kompleksnu sliku kratkog vremenskog razdoblja koje može bitno mijenjati sudbine, a ujedno su i zanimljiv svojevrstan festival autorskog art filma uz podsjećanje gledatelja na bogatu tradiciju kratkog filma ali i nekad popularnih omnibus filmova koji danas preživljavaju još jedino u okviru specijaliziranih festivala.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji
  • El sol del membrillo

    El sol del membrillo (1992)

    biografija, drama, dokumentarni

    Od rujna do prosinca 1990. godine izuzetno cijenjeni španjolski slikar Antonio López García slikao je stablo dunje koje je sam posadio u vlastitom vrtu. Svake godine dolaskom jeseni to je stablo...
  • Los desafíos

    Los desafíos (1969)

    drama

    Three different episodes with the common nexus of expressing how a situation that seems normal ends up in an outbreak of violence: a father, actor of renown and owner of a luxurious mansion, who...
  • Mystery Train

    Mystery Train (1989)

    drama, kriminalka, komedija

    . "Skrivnostni vlak" je komedija, ki se odvije v enem dnevu v neuglednem memphiškem hotelu v ZDA. Film je neke vrste triptih treh ločenih zgodb s skupno vezjo, podoben japonskim filmom z...
  • Coffee and Cigarettes

    Coffee and Cigarettes (2003)

    drama, komedija, glasbeni

    U neuglednom kafiću slučajno se susretnu Talijan Roberto i Amerikanac Steven te spontano započnu razgovor o pijenju kave i njegovom učinku na spavanje. Iako se ne poznaju, obojica pomisle da među...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}