The RevenantPogledaj trailer!

Film

drama, srhljivka, pustolovski, vestern (2015)

The Revenant

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
8,082%
The Revenant

Naslov:

Povratnik

Leto:

2015

Zvrst:

drama, srhljivka, pustolovski, vestern

Trajanje:

156 min

Režija:

Alejandro G. Iñárritu

Scenarij:

Alejandro G. Iñárritu
, Mark L. Smith
, Michael Punke


Glavne vloge:


Leonardo DiCaprio
  >  Hugh Glass
Lukas Haas
  >  Jones
Tom Hardy
  >  John Fitzgerald
Duane Howard
  >  Elk Dog
Kristoffer Joner
  >  Murphy
Robert Moloney
  >  Dave Stomach Wound
Christopher Rosamond
  >  Boone
Domhnall Gleeson
  >  Captain Andrew Henry
Paul Anderson
  >  Anderson
Fabrice Adde
  >  Toussaint
Will Poulter
  >  Bridger
Joshua Burge
  >  Stubby Bill
Forrest Goodluck
  >  Hawk
Melaw Nakehk'o
  >  Powaqa
Arthur RedCloud
  >  Hikuc

Povzetek:


Surovo pustolovsko dramo so navdihnili resnični dogodki, opisani v istoimenski knjigi avtorja Michaela Punkeja; prinaša epsko pripoved o preživetju, človeški volji in njegovi duhovni preobrazbi sredi ledene ameriške divjine. Legendarnega raziskovalca Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) med odpravo v neraziskano divjino napade ter izmaliči medvedka, člani njegove lovske odprave pa ga zapustijo in prepustijo smrti. Osamljen in na robu smrti se Glass ne vda obupu - ženeta ga neizmerna volja ter ljubezen do indijanske žene in sina. Z zadnjimi močmi se ranjen in sestradan odpravi na 320 km dolgo odisejado po neskončnem, neukročenem Zahodu, da bi našel pokvarjenega Johna Fitzgeralda (Tom Hardy), strahopetca, ki ga je izdal. Kar se začne kot neutrudno iskanje maščevanja, nazadnje postane junaška saga o neomajnosti, vrnitvi domov in duhovni odrešitvi. Režiser in soscenarist filma je z oskarjem nagrajeni mehiški filmski ustvarjalec Alejandro G. Iñárritu ("Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti", "Babilon").
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (23)
  • Life of Pi

    Life of Pi (2012)

    drama, domišljijski, pustolovski

    Po istoimenski literarni uspešnici Yanna Martela je režiser Ang Lee (Gora Brokeback, Prežeči tiger, Skriti zmaj) posnel neverjetno pustolovščino o mladeniču na življenjskem potovanju, ki se mora kot...
  • The Martian

    The Martian (2015)

    drama, znanstveno-fantastični, pustolovski

    Med odpravo s človeško posadko na Mars se tam nepričakovano zgodi hud vihar, ki zahteva prekinitev misije in takojšnjo evakuacijo. Astronavta Watneyja (Matt Damon) so njegovi kolegi prisiljeni...
  • Solace

    Solace (2015)

    drama, kriminalka, misterij, srhljivka

    Preiskava umorov bega FBI agenta Joeja (Jeffrey Dean Morgan) in Katherine (Abbie Cornish) zaradi morilčeve nenavadne metode neboleče smrti. Joe v zvezi z nenavadnim umorom pokliče na pomoč starega...
  • The Imitation Game

    The Imitation Game (2014)

    biografija, drama, srhljivka, vojni

    Radnja filma prati matematičara I kriptografa a kasnije i pionira modernog računarstva Alana Tjuringa koji je za vreme drugog Svetskog rata uspeo da dešifruje nemačku kodnu mašinu “Enigma” što je...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    31.12.2023. 13:24
    Dobar film
  • chiba
    Active member
    28.07.2018. 03:33
    Ahahah tačno tako.
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    25.07.2018. 22:17
    [TUBE]EU9zl_li6Eo[/TUBE]

    LOL

    [TUBE]8ivvDOiiyP4[/TUBE]

      Šalu na stranu, nije samo ojađen Dragan Torbica.

      Primetio sam ovu sličnost kod prvog gledanja u scenama u crkvi i pticama. U svakom slučaju ni ovo ne može da spasi reditelja koji je polušao da snimi film veći od života ne shvatajući da je samo život veći od samog sebe. Ko ne veruje neka odgleda Džeremaju Džonsona i Man vs. Wild i to one epizode snimane u Škotskoj i Islandu.

       Sad više o filmu koji je tako lepo počeo a onda je postao bajka.

      Početak je stvarno obećavao, onaj indijanski napad, borba i sve što uz to ide. A onda je Leonardo poput Zlatokose sreo tri medveda i sve je počelo polako da klizi u tandariju. Nisam baš siguran da se američka mečka razlikuje od naše Božane koja u to vreme kušuje u nekom brlogu. Zanemariću to da mečka sa svojim satelitima pati od insomnije ili da hoda u snu. Zanemariću i ono hopa cupa po šumi sa cgi Božanom ali ne mogu da zanemarim onaj deo kad je dotična sa visine pala na Leonardov šarm i poklopila ga načisto. Mislio sam da je kraj pričama D.Torbice ali sam se prevario jer je Leonardo izvezen kao goblen bukvalno ustao iz groba i transformisao se u međeda. Nije postao rahmetli Grizli Adams junak mog detinjstva, nije postao ni moj drug međed Vlado ni međed Momo. Postao je više Međed Grils a manje legendarni Džeremaja Džonson do samog kraja filma.

      Može čovek da savlada međeda, čak je i moj brat video jednog lovca koga je naposletku spasio pas i puška koju je upotrebio dok je bio komiran na zemlji. Čisto sumnjam da može čovek da preživi kad na njega sa visine padne minimum pola tone žive vage. U to uključujem i nastavak ove bajke koja zaista liči na SF po jednom detalju. Leonardo je iz jednom napunjene kubure pucao dva puta po dva puta u filmu. Preciznije, kubura je napunjena jednim a pucani je dvaput na jedno punjenje. I tako dva puta.

      Na kraju, svega ovog ne bi bilo da su pokvareni Francuzi opštili sa indijancima / indijankama kao što je to radio Leonardo.

      Sve u svemu, ostaće ovo zabeleženo po Oskaru i eventualno po pričama kako je snima je bilo teško za celu ekipu i ostalim bla bla bla glupostima. Sam Leonardo je svojim Oskarom dokazao da  poentira samo onaj ko je uporan.


{{message}}

{{item.title}}