To the WonderPogledaj trailer!

Film

drama, romantični (2012)

To the Wonder

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Tako-tako
5,946%
To the Wonder

Naslov:

Čudežu naproti

Leto:

2012

Zvrst:

drama, romantični

Trajanje:

112 min

Režija:

Terrence Malick

Scenarij:

Terrence Malick


Glavne vloge:


Ben Affleck
  >  Neil
Javier Bardem
  >  Father Quintana
Marshall Bell
  >  Bob
Romina Mondello
  >  Anna
Rachel McAdams
  >  Jane
Olga Kurylenko
  >  Marina
Charles Baker
  >  Carpenter
Tatiana Chiline
  >  Tatiana
Francis Gardner
  >  Woman at Wedding
Paris Always
  >  Classmate #1
Jack Hines
  >  Neighbor #2
Samaria Folks
  >  Classmate #2
Casey Williams
  >  Neighbor #1
Jamie Conner
  >  Teenage Girl with Baby
Tony O'Gans
  >  Sexton

Povzetek:


Neil se v Franciji zaljubi v Marino, samsko mati ukrajinskega rodu. Marina, prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja, se z desetletno hčerko preseli k Neilu v Ameriko, v majhno vas v Oklahomi. A kmalu začne njuna ljubezen ugašati in nadomesti jo občutek negotovosti. Neil se ponovno zbliža s prijateljico iz šolskih dni, Marina pa išče nasvete pri še enem priseljencu, krajevnem duhovniku očetu Quintani. Ta se medtem spopada z lastnimi dilemami ter dvomi v svoje poslanstvo. Oba moška sta prisiljena ponovno pretehtati ljubezen. Lahko ljubezen postane obveza? Lahko bolečina povezuje bolj kot sreča?
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (7)
  • Days of Heaven

    Days of Heaven (1978)

    drama, romantični

    Film priznanega režiserja Terrenca Malicka prinaša ganljivo zgodbo o dveh moških, ki ljubita isto žensko. Leta 1916 se jeklar iz predmestja Chicaga (Richard Gere) preseli v Teksas, skupaj z mlajšo...
  • Knight of Cups

    Knight of Cups (2015)

    drama, romantični

    Čovek, iskušenja, slava i uzdizanje.
  • The New World

    The New World (2005)

    biografija, drama, zgodovina, romantični

    V začetku 17. stoletja je John Smith del odprave, ki se poda v notranjost ameriške celine v iskanju novih ozemelj. Zajamejo ga Indijanci, pred usmrtitvijo pa ga reši princesa Pocahontas, ki prepriča...
  • The Thin Red Line

    The Thin Red Line (1998)

    drama, vojni

    Pretresljiva in neposredna vojna drama režiserja Terrencea Malicka je bila nominirana za sedem oskarjev. Posneta je po romanu Jamesa Jonesa. Malick je glavne vloge zaupal Seanu Pennu, Woodyju...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    20.02.2019. 03:45
    Inače, privukao me je trailer.      Kadrovi, kamera, fotografija, scena,... besprekorno. Fali samo dobra, kvalitetna, povezana ljubavna priča.

    Imdb ocena: 5,9 Lična: 5,5

    [TUBE]NTAzcTZTY1g[/TUBE]


    Nepoznat, epizodni lik Italijanke i njen stav o ljubavi. Doduše, lako je savetovati druge, najteže sebe. Piše... Romina Mondello u ulozi Ane čije se ime nigde ne pominje u ovom filmu.

    [TUBE]aRd-S1Yj9U8[/TUBE]
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    20.02.2019. 03:19
    Slažem se sa CSI Sanjom. "Marion Kotijar umesto Olge Kirilenko". Ali ni ona ne bi spasila film.

    Tema filma je super: ljubav, vera, nada, žrtva, oprost, iskušenje, borba, svađe, pomirenja... Glumci su klasa, ima malo dijaloga. Puno neizrečenog. Ben ne znam da li je u prvih sat vremena izgovorio jednu prosto proširenu rečenicu. Mutavi Ben (Nil) ima par rečenica a nijedna nije "Volim te", "Želim te", "Ostani", "Idi", "yebi se", "Oprosti mi", "Opraštam ti",...

    Smorili su me samo tako da sam film gledao 3-4 dana. Stao sam na pola filma pre par dana i ni makac... Ka čudu, nadajući se čudu. Fuck, nije se desilo čudo ili ipak jeste bem li ga. Zadnja scena, ako je neko "prevede" svaka čast. Ovde ni fucking manual za gledanje filma ne bi pomoglo.

    Storyline u ovoj temi... nisam tako doživeo. Niti znamo kad i kako su se upoznali, ni gde, ni zašto, ni koliko su dugo zajedno... Znamo neke komadiće mozaika iz priča sa drugima. Film je iseckan, iscepkan, na preskok, ne znaš ni da li je sada ili prošlost ili budućnost. Fucking umetnički film poput njegovog režisera. Film za akademike i umetnike. Film za one sa diplomom FDU.

    Francuski, engleski, španski,... e kada sam čuo italijanski... očekivao sam još srpski, a beše i grčki i ruski... Čini mi se da je Ben bio u braku sa Rejčel, da su izgubili dete i da su se razišli.

    Viđao sam i viđam ovakve ljubavi Olga-Ben ali ih je sve manje. A u moru ima puno riba.

    Film je imao veliki potencijal, ima lepe misli ali i stereotipe. Npr. tačno je da "samo slabići ne smeju da stave tačku već čekaju da neko drugi to uradi" verovatno se nadajući da se čudo desi i partner promeni. Pogrešan stereotip je npr. da "ko manje voli u vezi on je jači i dominira vezom". To znači da se parovi trude ko će manje da voli da bi bio dominantan u vezi. A ljubav se ne meri na litar ili na kilo. "Kilo ljubavi moliću lepo".

    Havijer/otac Kvintana je odigrao odlično svoj lik, ima odličnih i dirljivih scena (u zatvoru npr.) iako se postavlja pitanje ko će više da veruje od sveštenika. Ali - i oni su ljudi. Odličan ali epizodan lik.

    Hronološki, povezano, lepo i smisleno upakovano je moglo ovo biti.
    Konačno, pa koga muškarca poput mutavog Bena Afleka (Nila) ne bi ostavila iole normalna žena?
    Lik nema pojma šta je to ljubav, kako se daje, uzima, dodaje, dopunjuje,... Lik je ladan ko špricer, emotivan kao pseće govance na ulici.

    Tatiana Chiline u ulozi Tatjane, Olgine (Marinine) kćerke je odigrala epizodnu ali vrlo zapaženu, verodostojnu i dirljivu ulogu. Svaka čast.

    Ipak, preporuka svima za ovaj film. Izdržite, pogledajte 2x po 1h. Voleo bih da čujem još neki komentar.

    Za kraj komentara jedan lepi citat Havijera, sveštenika, oca Kvintana:

    "Postoji ljubav koja je poput potoka koji presuši,
    ali postoji i ljubav koja je poput izvora koji izvire iz zemlje.
    Prva je ljudska ljubav, druga je božanska ljubav i ima svoje izvore gore."
    Danilo-Naissus2019-02-20 03:34:54
  • VBojana
    Translator
    28.04.2013. 21:11
    Meni je film totalni promašaj. Besmisleno mi je napraviti ljubavni film, a ne ponuditi ništa na osnovu čega bi se gledaoci emotivno "uneli" u isti. Kar Wai Wong je za Malicka velemajstor kada je reč o filmovima bez scenarija.

{{message}}

{{item.title}}