Uri saengae choego-ui sungan

Film

drama, športni (2008)

Uri saengae choego-ui sungan

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,6
Uri saengae choego-ui sungan

Naslov:

Uri saengae choego-ui sungan

Leto:

2008

Zvrst:

drama, športni

Trajanje:

124 min

Režija:

Soon-rye Yim

Scenarij:

Soon-rye Yim
, Hyeon Na


Glavne vloge:


Eun-ji Jo
  >  Oh Soo-hee
Moon So-ri
  >  Han Mi-sook
Jung Suk-yong
  >  Jin-gook - Jeong-ran's husband
Bong-gyu Lee
  >  Chairman
Jeong-eun Kim
  >  Kim Hye-kyeong
Miles Meili
  >  Danish Coach
Tae-woong Eom
  >  Ahn Seung-pil
Hyeon Na
  >  Director Hakiboo
Yeong-jin Jo
  >  Director Song
Kim Ji-yeong
  >  Kim Hye-kyeong
Martin Lord Cayce
  >  French Coach
Minji
  >  Bo-ram
Eun-sook Nam-kung
  >  Jin-joo
Lee Mi-do
  >  Hyeon-ja
Tore Hogas
  >  Danish Coach

Povzetek:


Once a professional Korean handball player, Mi-Sook (Moon So-Ri) is now working in a grocery store after her team disbanded. Hae-Kyung (Kim Jung-Eun), now a coach for a handball team in Japan, returns to Korea to become the replacement coach for Korea's national team. In order to improve the team she asks her former teammates, including Mi-Sook, to join the national team and regain their past glory.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)
  • Donggabnaegi gwawoehagi

    Donggabnaegi gwawoehagi (2003)

    komedija, romantični

    A man from a wealthy family who should be in his second year of college, is still finishing his highschool requirements. His family hire a tutor for him who is his own age but she comes from a poor...
  • Gajokeui tansaeng

    Gajokeui tansaeng (2006)

    drama

  • Nam-jjok-eu-ro twi-eu

    Nam-jjok-eu-ro twi-eu (2013)

    drama, komedija

    Choi, levičar koji se udružuje sa svojom porodicom kako bi sačuvao zemlju svojih predaka od korumpirane vlade koja planira da tu napravi odmaralište.
  • Haihil

    Haihil (2014)

    drama, komedija, akcija

    From people's eyes he seems like a sadistic cop who give no mercy to his enemy. But, deep inside his heart Ji-wook hides his desire to become a woman.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    11.12.2022. 07:35
    Forever the Moment - Wikipedia


    Više nego pristojna sportska drama o ženskom rukometnom timu korejske reprezentacije i njihovoj borbi na svim frontovima na putu do olimpijskih igara u Atini 2004. 

    Film se otvara pobedom ženskog rukometnog kluba na turniru, no mesta za previše radosti nema, klub se uprkos svim uspesima i kvalitetu igračica prodaje, svega nekoliko devojaka prelazi u druge klubove dok je većina osuđena na slabo plaćene poslove u kojekakvim marketima. Privatni životi devojaka su krcati problemima, siromaštvom, problematičnim mužem u velikim dugovima, brizi o deci, radu u restoranu, kako kod koje već. Za većinu devojaka rukomet je strast koja im pruža bekstvo od svih nedaća i odsustvo od igre im pravi još više štete. 

    Prilika da se deo ekipe okupi i da devojke eventualno izađu iz svoje turobne svakodnevnice je sastavljanje reprezentacije koja će učestvovati na predstojećoj olimpijadi. Naravno, problemi i borbe unutar tima tek tu počinju, ekipa je u rasulu, treneri se smenjuju, privatni problemi se nagomilavaju, niko ne zna ni da li će uopšte ostati u reprezentaciji i u ovom filmu se možda i bolje nego u bilo kojem sličnom ostvarenju vidi sav mogući stres koji je u pozadini nasmejanih lica, dresova, mahanja zastavama, medalja... 

    Iako ovo nije moja tema, svideo mi se film, pokazuje još jednu stranu korejskog uglavnom patrijahalnog društva gde ženama, čak i kada bi bili nosioci medalja sa velikih takmičenja, svaka sigurnost moze biti prilično daleka, neizvesna. Glumice su savršene, sve do jedne, zamerka bi mi bila to uporno guranje meni nezanimljivog i neumerenog humora tamo gde mu nije mesto. 

    Kako bilo, definitivno vredi, pogotovo ljubiteljima sportskog filma.

{{message}}

{{item.title}}