You Don't Know JackPogledaj trailer!

Film

biografija, drama (2010)

You Don't Know Jack

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,7
You Don't Know Jack

Naslov:

Ne poznate Jacka

Leto:

2010

Zvrst:

biografija, drama

Trajanje:

134 min

Režija:

Barry Levinson

Scenarij:

Adam Mazer


Glavne vloge:


Al Pacino
  >  Jack Kevorkian
Susan Sarandon
  >  Janet Good
John Goodman
  >  Neal Nicol
Rutanya Alda
  >  Vendor
Neil Brooks Cunningham
  >  Rod Adkins
Deirdre O'Connell
  >  Linda
Sandra Seacat
  >  Janet Adkins
Henry Strozier
  >  Oakhill Doctor
Todd Susman
  >  Stan Levy
James Urbaniak
  >  Jack Lessenberry
Brenda Vaccaro
  >  Margo Janus
Henny Russell
  >  Oakhill Spokesperson
Jennifer Mudge
  >  Female Reporter
Jeremy Bobb
  >  David Rivlin
Adam Lubarsky
  >  Brian Russell

Povzetek:


Spremljamo resnično zgodbo dr. Jacka Kevorkiana, gorečega zagovornika samomorov na smrt bolnih ljudi. V okviru svojih prepričanj in svojega dela je Kevorkian ustvaril mrežo nege in podpore, s katero so na smrt bolni pacienti lahko z njegovo pomočjo umrli v miru in dostojanstveno. Zaradi svojega kontroverznega dela je kmalu pristal na sodišču, kjer se je moral zagovarjati in postal tarča medijskih obsojanj. Toda kljub temu je dr. Kevorkian vztrajal pri svojih načelih in z njimi močno vplival tudi na javno mnenje.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)
  • The Merchant of Venice

    The Merchant of Venice (2004)

    drama, zgodovina, romantični

    Benetke, 16. stoletje - trgovec posodi veliko denarja prijatelju z romantičnimi težnjami.
  • The Pirates of Somalia

    The Pirates of Somalia (2017)

    biografija, drama

    Novinar Jay Bahadur se po diplomi zaman trudi, da bi se uveljavil v poklicu. Še vedno živi pri starših in se preživlja kot anketar. Potem pa se mu ponudi priložnost, ko mu njegov novinarski vzornik...
  • 88 Minutes

    88 Minutes (2007)

    drama, kriminalka, misterij, srhljivka

    V glavni vlogi bo Al Pacino upodobil profesorja Jacka Gramma, ki dela tudi kot forenzični psihiater za FBI. Pri sodelovanju v zadnjem primeru je odgovoren za smrtno obsodbo serijskega morilca. Na dan...
  • Chinese Coffee

    Chinese Coffee (2000)

    drama

    When aging, unsuccessful Greenwich Village writer Harry Levine is fired from his job as restaurant doorman, he calls on friend and mentor Jake, ostensibly to collect a long-standing debt. Harry takes...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • boba86
    member
    08.05.2010. 17:35
    Jel neko radi mozda prevod?Hvala
  • Coolrunner
    Junior translator
    17.04.2010. 15:08

    Al Pacino kao 'Doktor Smrt' u novom biografskom filmu


    15. 04. 
    2010.

    'Igrajući lika Jacka Kervorkiana koji je tako zanimljiv i jedinstven glumačko je posezanje za dalekosežnim. To je zanimljivo. Uz dobar scenarij kao što je ovaj i s odličnim redateljem, naravno da sam pristao na ulogu', rekao je Al Pacino uz kojeg u filmu 'You Don't Know Jack' glavnu ulogu tumači Susan Sarandon. 

     


    'Neki filmovi su označeni kao politički, ali zapravo svaki film ima svoj stav. Ono što je zadivljujuće jest kada filmovi započnu dijalog. Mislim da filmovi nikada ne bi trebali govoriti što da mislite. Ja samo želim napredovati i volim ljubavne priče. Tu čudnu ljubav između Jacka i Janet možete na neki način smjestiti u ljubavnu priču', rekla je Susan.

     

    Patolog i borac za 'pravo na smrt'


    Film je režirao Barry Levinson na temelju scenarija Adama Mazera koji govori o pogledu na život i rad stvarnog liječnika Jacka Kevorkiana koji je potpomognuo mnoga samoubojstva. Biografski film dakle govori o Muradu Jacku Kevorkianu, američkom patologu, borcu za 'prava na smrt', slikaru ulja na platnu, jazz skladatelju i instrumentalistu. Poznat je po javnom promicanju pacijentova prava na smrt koju mu omogućuje liječnik, a Jack je na taj način usmrtio/spasio preko 130 pacijenata.

     

    Poznata je njegova izjava: 'Umiranje nije zločin'. Između 1999. i 2007. godine Kevorkian je odslužio osam godina zatvora zbog ubojstva drugog stupnja. Zbog dobrog ponašanja uvjetno je pušten 1. lipnja 2006. godine.






    Al Paćino u ulozi "Dr Smrt"

    Holivudski glumac Al Paćino igraće u televizijskom filmu o lekaru Džeku Kevorkijanu - borcu za prava pacijenata na smrt.

    Američki lekar Džek Kevorkijan dobio je nadimak "Dr Smrt", ne zato što je ubijao svoje pacijente već zato što se zdušno zalagao za eutanaziju. 

    Kontroverzni lekar, koji je čak konstruisao specijalnu mašinu za eutanaziju, pomogao je u više od 100 slučajeva samoubistva i godinama se javno zalagao za pravo na dostojnu smrt. 

    Kevorkijan je osuđen za drugostepeno ubistvo 1999. godine a iz zatvora je pušten 2007. godine. 

    Njegov životni put ispričan je u knjizi "Između umiranja i smrti" (Between the dying and the dead) koja se trenutno adaptira za veliko platno. 

    Snimanje filma "Ne poznajete Džeka" (You Don't Know Jack) povereno je američkom reditelju Beriju Levinsonu (Kišni čovek, Dobro jutro Vijetname), a uloga Kevorkijana ponuđena je Alu Paćinu.

    Coolrunner2010-04-17 15:21:14

  • Coolrunner
    Junior translator
    17.04.2010. 04:17
    Sinoc sam gledao CNN i slucajno naleteh na emisiju AC-360, i tamo pricaju o premijeri ovog filma na HBO-u u subotu 24. aprila. Deluje kao mnogo dobar film, iskreno se nadam da ce ga neko ripovati i da cemo ubrzo uzivati u njemu.

    IMDB.COM

    Obzirom da se tekst ne moze kopirati sa HBO strane, dajem vam info o filmu u slikama Wink




    Trejleri:

    [TUBE]suOl27sWwKE[/TUBE]

    [TUBE]tTDlVgG4dQE[/TUBE]


    I intervju sa doktorom na osnovu cije price je film i nastao. Nadjoh samo snimano kamerom ili telefonom, nema jos normalan klip ali su i slika i zvuk sasvim ok:

    [TUBE]adsSXkpID5s[/TUBE]
    Coolrunner2010-04-19 03:44:18

{{message}}

{{item.title}}