Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Najbolja fotografija za...

novice

18.02.2018.

Najbolja fotografija za...

Udruženje američkih fotografa dodelilo je nagrada za najbolja filmska ostvarenja u prethodnoj godini. Na ovoj, 32. dodeli nagrada, održanoj 17.2. trijumfovao je Roger Deakins za rad na filmu Blade Runner 2049.

Ova nagrada smatra se i svojevrsnim pokazateljem ko je favorit u trci za "Oskara za fotografiju". 68-godišnji Deakins je do sada već četiri puta dobijao nagradu ovog Udruženja, za fotografiju u filmovima The Shawshank RedemptionThe Man Who Wasn't ThereSkyfall i za "životno dostignuće" 2011. godine.

Osim nagrade koju je osvojio Deakins, Udruženje američkih fotografa je dodelilo i "Specijalno priznanje" čiji je lauret Mart Taniel za November. Takođe, u kategoriji "TV film, mini-serija ili pilot-epizoda" pobedio je Mathias Herndl, za Genius; u kategoriji "Epizoda 'nekomercijalne' serije" pobednik je Adriano Goldman, za The Crown (“Smoke and Mirrors”); dok je u kategoriji "Epizoda serije za komercijalnu televiziju" za najboljeg proglašen Boris Mojsovski, za fotografiju u 12 Monkeys (“Thief”)

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}