Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Widow - Kate protiv Conga...

Krajem godine 2018, napisao sam osvrt na jednu vrlo dobru španjolsku seriju - Sarah's Notebook - Afrički krvavi pir.... Belen Rueda glumi Lauru, koja na slici u novinskoj reportaži iz Conga prepozna svoju sestru Saru. Sara je oteta i smatra se mrtvom. Ovoga puta pišem o britanskoj seriji koja ima potpuno isti uvod. Kate Beckinsale je Georga Wells koja je prije tri godine ostala bez muža. Usamljena i tugujuća udovica zatim na vijestima vidi svoga supruga u nemirima u Congu, a on je proglašen stradalim u avionskoj nesreći. Potpuno ista afrička zemlja, potpuno isti uvod, isti razlog- coltan. Rijetki mineral koji se iskapa samo u tom određenom području a koristi se masovno u izradi mobilnih telefona.

Nakon što prepozna supruga na vijestima iz Conga, Georga Wells leti u Kinshasu, otkriti zašto se njen voljeni suprug nikada nije javio a očito je lažirao svoju smrt u avionskoj nesreći u Congu. Pomoć u Congu joj pruža Judith (Alex Kingston), vlasnica medicinske kompanije za koju je Will radio. Potraga ubrzo vodi Georgu u ruralne dijelove Conga, gdje se lako gine, a još lakše nestaje u džungli. Georga je hrabra i odlučna, kada namiriše korupciju u koju je upleten visoko pozicionirani general Azikiwe, neće stati dok ne otkrije istinu o umiješanosti svoga supruga u mutne poslove...

Gotovo je nevjerojatno koliko su iskusna braća Harry i Jack Williams (The MissingRellik) traljavo napisala ovu priču. Prvi sam među onima koji smatraju da previše propitkivanja škodi užitku gledanja filma ili serije. No ovdje ima jako puno toga što moramo, ne prihvatiti zdravo za gotovo, već zažmiriti na oba oka. Najupečatljivije je da Georgin muž Will na snimci nakon tri godine još nosi narančastu šiltericu, koju je imao na aerodromu onoga dana kada je navodno ušetao u smrt, na kobnome letu. To je samo nevjerojatan početak zbrkane priče, u kojoj se mnogo likova muva, a Georga prkosi cijelome Congu i korumpiranom generalu. Lakoćom se obračunava kada treba sa zlikovcima, postavlja pitanja a svi joj odgovaraju na tečnom engleskom. Preokreti su očekivani a objašnjeni ili bolje rečeno neobjašnjeni, motivi likova su poprilično zamagljeni. Jedino je dobro iscrtana pravična i odlučna Georga, svi ostali su do zla boga nejasni u liku i djelu. Čak i njen glavni pomagač, stari obavještajac Martin ( Charles Dance ) ima zahtjevnu ulogu da u golemoj Kinshasi bude kao doma. Od vozikanja po gradu, do „razgovora“ s lokalcima, sve kao po loju.

Sada su me fanovi lijepe Kate Beckinsale vjerojatno već uzeli na zub. Što mogu, nije stvar u Kate, nego u loše napisanoj priči, od koje je El cuaderno de Sara, puno bolja i realnija. A riječ je o potpuno istoj radnji, gotovo istoj priči. Casting je dobar, Alex Kingston kao Judith je čak vrlo dobra. Kate sa svojim repićem dobro praši po Congu, Charles Dance je odradio koliko je mogao, no ponavljam, od ove priče se nije moglo bolje.

Nakon što sam poprilično iskritizirao priču, ne mogu je sada preporučiti za gledanje. Mada nije zahtjevna, akcije ima sasvim dovoljno, Kate Beckinsale je prihvatljiv mamac za mnoge gledaoce. Samo treba gledati i ne razmišljati. Ovo je napravljeno po mjeri fast fooda, brzinsko zadovoljstvo ako ga uspijete pronaći. Ja nisam uspio....

Zanimljivost: Snimanje serije se neočekivano odužilo zbog slabe adaptacije organizma Kate Beckinsale na vrućine u Južnoafričkoj Republici (koja je „ glumila“ Congo). Bila je hospitalizirana zbog slabosti i dehidracije, tako da je taj dio snimanja teško odrađen.

 

  • Komentarji (13)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Freak37
    eXtreme member
    02.03.2021. 00:49
    Skroz zaboravio na ovu seriju dok mi je neko skoro nije pomenuo . Preporucujem ! 👍
  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    04.10.2020. 20:25
    Mnogo dobra serija , Kate Beckinsale odlična .
  • 10.09.2019. 13:05
    Za moj ukus prilicno dobra serija. Svidja mi se i kako su razradili i kakav je kraj. U svakom slucaju vredi pogledati
;

{{message}}

{{item.title}}