Godzilla: King of the Monsters - Spektakularnije od Avengersa

... Dobro, nije baš klasa čuvene "Marvel" franšize, ali, mora se priznati da je bar presudni fajt u Godzilla: King of the Monsters spektakularniji od završnog u kom je poražen Thanos!

Dakle, najnoviji film o čuvenom japanskom čudovištu prilično je dobro izveden, mada, naravno, ne treba tu tražiti neku filozofiju. Priča je jednosmerna, mada ima "izleta" koji bi je mogli učiniti mnogo "epskijom" da se na njima istrajalo.

U ovom "nastavku" ljudi su suočeni s probuđenim troglavim "mega-čudovištem", koje ne može niko drugi da porazi nego sama Godzilla. A, nju je potrebno "pripitomiti", jer je do sada, uglavnom istrebljivala - ljude. U tu svrhu, u prethodnom filmu, poginuo je i sin glavnog junaka, koji sad, ni manje - ni više, mora da joj predstavlja back-up u odsudnom boju za spas čovečanstva. A, pri tom, njegova žena i ćerka, bivaju umešani u frku s misterioznom terorističkom organizacijom koja ima za cilj da "probudi" sva praistorijska čudovišta na Zemlji i tako izazove dodatni haos...

Ovaj, svojevrsni "godzilasti" Jurassic World treba gledati neopterećeno, bez prevelikih očekivanja da ćete uživati u nekom novom žanrovskog remek-delu. Akcije ima na pretek, CGI-ja u enormnim količinama, pa verovatno ljubitelji ovakvog "filmskog izraza" ne mogu biti razočarani. Treba uživati u "malim stvarima" koje ovaj film pruža, a neka "rešenja" sasvim su posebna i koliko se sećam unikatna u "Godzilla worldovima", sve od onih kultnih japanskih, pa do ovih najnovijih holivudskih. Već te "posebnosti" dovoljne su da same po sebi izazovu "pozitivne vibracije" kada se donosi konačna presuda o vrednostima ovog filma. Uprkos svim manjkavostima koji dotični poseduje, od kojih su neke baš primetne (da ih ne otkrivam, ali neki likovi, jednostavno "iščeznu" iz filma... valjda ih čuvaju za sledeći nastavak???)...

Bilo kako bilo, utisak je da se reditelj Michael Dougherty, koji iza sebe baš i nema neko zavidno iskustvo (ovo mu je tek treći film, nakon KrampusTrick 'r Treat) sasvim dobro proveo na snimanju. 

Opustite se i ne očekujte puno. Možda i dobijete...

 

 • Komentarji (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • 06.06.2019. 00:44
  Ja pročitao naslov , i reko neću čitat da ne pokvarim film ;) danas pogledao i ovo je koma, mislim stvarno je film koma, reći da je spektakularniji od avengera?? Mislim stvarno?? jedino interesantno u cijelom filmu je scena na kraju filma kad svi odu iz dvorane :)
 • MooWeeMan
  member
  02.06.2019. 11:44
  Stavljaš točku jer ne znaš što bi rekao, ne piše ništa točno, ono što piše uopće nije tako u filmu. Ja sam i dalje uvjeren da ti uopće nisi pogledao film, nego druge recenzije i složio svoju. To kažem jer su ti neke rečenice i zaključci sumnjivo isti kao kod nekih koje sam gledao. 
 • IgaBiva
  eXtreme member
  02.06.2019. 11:27
  Pa lepo ti pise - uglavnom. I zaista, ovde stavljam tacku na dalje dopisivanje.