Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Child's Play - Ne baš puno maštovita igra

Kada se original pojavio, 1988. godine, bio je prilična novost za ljubitelje žanra. Film Child's Play ubrzo je postao... pa, možemo ga nazavati "kultnim" (ili blizu tome), dobivši i nekoliko značajnih festivalskih nagrada. Usledili su i nastavci - Child's Play 2Child's Play 3 i sve se izrodilo u franšizu koja je, uprkos tome što joj se svašta moglo prigovoriti nalazila svoje fanove (Bride of Chucky, Seed of Chucky, Curse of Chucky, Cult of Chucky)... A, onda je, u ovo "najsavremenije doba" neko rekao - "Dosta, ajmo sve nanovo!" I, tako je usledio "reboot"...

Child's Play je moderna verzija istog, osavremenjena tako da lutak Buddie-Chucky zapravo radi po principu elektronskog gadgeta. Kao svojevremeno tamagotchi. Pri tom, osim što je veran gospodaru, i napaja se iz "Clouda", ima i negativnu osobinu da ubija ljude. Ali, krenimo redom.

Poludeli Vijetnamac, zaposlen u fabrici Buddie-Chuckyja, obrisao je na jednom primerku lutka sigurnosne protokole. Nije baš tačno šta to znači, ali baš taj Chucky tamo daleko, u Americi, počinje čudno da se ponaša. Kada ga razočarana mušterija vrati u radnju gde ga je kupio, jedna prodavačica (Aubrey Plaza) nosi ga svom sinu-tinejdžeru, kao poklon za predstojeći rođendan. 

Veza između lutka i u društvu ne baš omiljenog klinca kulminiraće u trenutku kada majka u stan dovede ne baš ljubaznog švalera, koji se grubo odnosi prema mlađanom momčiću - van ovog filma znanom kao Gabriel Bateman (inače, mlađi brat Justina). Kada klinac uvidi da mu je rođendanski poklon, zapravo, suludi ubica, nastoji da ga se reši po svaku cenu. Ali, to je samo uvod u još ubijanja...

Šta ne valja u ovom filmu?

Dobro, ne baš mnogo-mnogo. Ali, ako znamo da je "original" snimljen više od 30 godine, moralo je da sve da bude mnogo-mnogo-mnogo uverljivije obrađeno. Checkyjev neubedljivi kez, pa, makar govorio i glasom Luka Skywalkera (Mark Hamill), jednostavno, nije dovoljan. Za budžet od oko 10 miliona dolara, sve te scene izgledaju "prilično jeftino", pa umesto da izazivaju jezu mnogo više bude zamor.

A, prilično je poražavajuće za jedan horor da se gleda na sat - kad će da se završi...

Jer, scenario Child's Play gubi se negde na liniji između horor-komedije i "slasher-filma". Nit tamo, nit ovamo...

(Da ne kažemo - "nit smrdi, nit miriše")...

Reditelj Lars Klevberg snimio je tek svoj drugi dugometražni film, i to čak 10 godina nakon prethodnog - Polaroid. Koliko li će čekati na sledeći?

  • Komentarji (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    14.10.2019. 15:39
    Loše
  • marko99119
    eXtreme member
    22.09.2019. 12:53
    dobar ocjena opravdava 
  • Freak37
    eXtreme member
    17.09.2019. 19:56
    Dobro uradjen rimejk !
;

{{message}}

{{item.title}}