Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Hotel Beograd - Za ljubitelje "Kuhinje" i "Hotela Eleon"

Veliki dar-mar napravila je svojevremeno ruska humoristična serija Kukhnya, kada se pojavila i na televizijama ovdašnjeg regiona. Uostalom, o tome smo pisali na Kuhinja. U međuvremenu su snimljeni i brojni "specijali", a, svakako da posebno mesto u tom "nadograđivanju" pripada i seriji "Otel Eleon, u kojoj glavnu ulogu tumači Miloš Biković.

E, pa, sad, četiri godine kasnije, Miloš je snimio i film koji je neka vrsta "nadogradnje" ove serije. Hotel Belgrade je rusko-srpski projekat, koji, kao reditelj potpisuje Konstantin Statskiy, a osim Miloša glume Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Srđan Todorović, Jelisaveta Teodosić, kao i iz serije poznate ruske glumice Diana Pozharskaya (Darya) i Aleksandra Kuzenkina (Julija Makarovna).

Ponuđen nam je vedar film, romantična komedija, koja budi sećanja na pomenute serije, mada može da se gleda i potpuno nezavisno od njih. Za potrebe filma zgrada Starog dvora, palate srpske dinastije Obrenović, u kojoj se sada nalazi Skupština grada Beograda, čak je pretvorena u ekskluzivni "Hotel Beograd", u vlasništvu Pavela Arkadijeviča, alias Miloša Bikovića. Njega, zakletog bonvivana, put nanese na drndavu ćerku lokalnog dilera kradenim umetničkim delima, kome, uzgred i razbije Dišanovu pisoar-skulpturu, a.k.a. "Fontana". Da bi spasio traženih tri miliona evra kao kompenzaciju, mora da se oženi pomenutom ćerkom (Teodosić). Međutim, u isto vreme u Beograd stiže i njegova neprežaljena ruska ljubav (Darya), pa se stvari dodatno komplikuju. U igru moraju da upadnu i Miloševi rođaci - Romi, među kojima je i njegov deda - Srđan Žika Todorović (!!!)...

Kada se sve kockice slože, Hotel Belgrade mogao bi da bude čak i početak jedne nove rusko-srpske humorističke "franšize". Ovo je film koji, svakako, nikoga neće naljutiti, a povremeno izaziva onaj osećaj "nevinosti" koje su imale i prethodno navedene serije. Dodamo li tome živopisnu muziku koju je potpisao Rus Ivan Kanayev, a koja povremeno podseća na onu koja je krasila i nekadašnje Kusturičine kult-filmove, doživljaj bi mogao da bude baš prijatan.

Bez pretenzija "za Oskara", ali film koji nam se osmehuje. U smutna vremena, kakva su ova - baš potreban!

  • Komentarji (26)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • perisicz
    member
    14.04.2020. 10:02
    gdje se moze skinuti film
  • baho
    Senior translator
    01.04.2020. 22:43
    [QUOTE=nAnaD]
    daj zabavi je malo Wink

    [/QUOTE]LOLLOL
  • cersei
    Junior translator
    01.04.2020. 22:42
    bebinjo4razlazLOL
;

{{message}}

{{item.title}}