Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Bhoot: Part One - The Haunted Ship - indijski horor za poneti

Nemamo često priliku da gledamo indijske horore. Ova kinematografija uglavnom je poznata po filmovima u kojima dominiraju igra i pevanje, a tu mesta za previše horora nema. Poslednjih godina primetno je interesovanje ovdašnjih filmofila i za akcione filmove iz ove zemlje, a godine 2018-te, istina uz koprodukcijsku pomoć zapadnih zemalja, snimljen je i prilično uspešan "teroristički" film Hotel Mumbai, zasnovan na istinitom događaju.

Bhoot: Part One - The Haunted Ship takođe koketira s istinitim događajem, kada se na plaži Mumbaija nasukao veliki napušteni brod 2011. godine. Reditelj i scenarista Bhanu Pratap Singh, kome je ovo prvo dugometražno ostvarenje, iskoristio je to za polaznu osnovu svog horora, prožimajući celu priču žanrovskom varijantom o ukletom brodu u čijoj utrobi obitava krvoločni duh nastanjen u misterioznoj devojčici. 

Glavni lik cele te gungule jeste mornarički službenik kome je poveren zadatak da vrati nasukani brod u sinji okean. On je preživeo tragediju kada su mu tokom raftinga poginuli žena i ćerka, pa se tokom trajanja filma ispostavlja da i sam gaji posebnu vezu sa misterioznim dešavanjima koja se dešavaju na brodu i oko njega. 

E, sad, mnogo toga je u ovom filmu tek uzgred objašnjeno, tako da ukupan utisak može da bude i uskraćen baš zbog prevelikih "sporednih uličica" u koje je moglo da zađe ovo ostvarenje. A, nije! Što je šteta. Čak i sam naslov filma nije najsrećnije odarban, jer se unapred nagoveštava da će zbog onog "Part One" postojati i nastavak, što još više razvodnjava konačnu impresiju celovitosti. Maltene jedina kompletna priča u filmu jeste ona o glavnom junaku koga tumači Vicky Kaushal, dok su motivi ostalih likova prilično nejasni ili "tek uzgredni". To jeste možda dovoljno za kvalitet horora B kategorije, ali nije za one zahtevnije gledaoce, koji u novim žanrovskim ostvarenjima, pogotovo u onim koji potiču iz egzotičnijih zemalja, traže i "nešto više".

Sve u svemu, može da se gleda, ali i ne mora. Ništa novo nećete videti, ali nećete biti ni razočarani utrošenim vrmenom. Ponekad je i to dosta...

   

 

  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • titlovi.com
    Approval team
    23.04.2020. 01:07
    Prijevod je najavio sasadubajic ⚡
;

{{message}}

{{item.title}}