Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

The Comeback Trail - Simpatično, dok...

Kada u jednom filmu glume Robert De Niro, Tommy Lee Jones i Morgan Freeman očekujete da to ostvarenje ponudi i "nešto više", a ako čak i to ne, onda bar dobru zabavu. Reditelj George Gallo trenutno je aktuelan u svetskoj distribuciji s akcionim Vanquish (ocena 2,6 na IMDB!), a na ovim prostorima upravo je počeo da se u bioskopima/kinima prikazuje njegov prethodni film The Comeback Trail u kome glume pomenta trojica velikana. Naziv ovog filma po srpskim distributerima bio bi "Veliki povratak", a po hrvatskim - "Hollywoodska prevara".

De Niro je holivudski producent niskobudžetnih i prilično neuspešnih filmova koji duguje novac mafijašu Frimanu, nakon što njegov poslednji film propao. Ideju šta dalje da radi dobija kada na snimanju jednog drugog visokobudžetnog filma pogine glavni glumac - holivudska zvezda - osigurana na pet miliona dolara. De Niro sada nastoji da snimi film, vestern u kome bi glavnu ulogu tumačio nekadašnja zvezda takvih filmova, kauboj Tomi Li Džons, koji bi, izvučen iz staračkog doma, trebalo da zaistinski pogine na setu, kako bi De Niro i njegov lakoverni nećak naplatili odštetu. Međutim, Tomi Li se ne da tako lako, uprkos kaskaderskim iskušenjima kojima obiluje povratnički vestern...

I, to bi bio ukratko siže zanimljive, gotovo staromodne komedijice, koja bi mogla da pobudi sećanja na neka bolja vremena, da na kraju filma, na odjavnoj špici ne piše - "inspirisano filmom koji je snimio Harry Hurwitz". Takav natpis vas zaintrigira i onda odete na IMDB i vidite da je u pitanju izvesni i ne baš mnogo poznati reditelj koji je 1982. godine snimio film identičnog naziva, samo s ne baš tako poznatim glumcima. Dakle - remake... I, onda vam, automatski "padne" ukupna ocena, jer "neoriginalnost" se, itekako plaća. A, čitajući dalje sinopsis Hurwitzovog filma (Btw, ima ocenu 7 na IMDB), shvatite da je ona apsolutno identična onoj koju ima ova Gallova verzija (Btw, ima ocenu 5,6 na IMDB, uprkos "zvezdama").

E, sad, ako niste gledali tog Hurwitza (a na netu čak ne postoji ni trejler za njegov film), onda ova prilično crnohumorna varijanta i filmski omaž ostarelim zvezdama, poput Last Vegas, može da bude prijatno iskustvo za ne mnoge zahtevne gledaoce. Ipak, ako imate u vidu da su De Niro, Tommy Lee Jones i Morgan Freeman takva glumačka imena da su zaslužila mnogo bolje penzionerske dane nego što im donosi snimanje "remakeova", onda se nekako, ipak, razočarate u način funkcionisanja savremenih imaginativnih tokova filmske civilizacije. Šta će im to??? 

 

 

 

 

  • Komentarji (9)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Tom Brady
    Active member
    16.06.2021. 16:20
    Prosečan film, ništa što ćete pamtiti malo duže. Slažem se da je ovakva glumačka postava zaslužila ipak malo bolje ostvarenje.
  • Black Raven
    Translator
    22.05.2021. 21:53
    Film samo za stariju publiku, 
    mlađima se ni sekund ovog filma neće dopasti. 
    Meni se film dopao, solidna zabava, 
    De Niro odlično odglumio i izvukao film. 

    Gledljivo ostvarenje, 
    ali nije za visoku ocenu. 

    Ocena 4,5/10.
  • homer
    member
    20.05.2021. 08:35
    Slažem se sa recenzijom.(function(){window['__CF$cv$params']={r:'652389de4a6638ba',m:'19e2547b3e7383cf6a860f7339e29dd13d2c36a1-1621492459-1800-ARlMsnQHgRAW/kjiD5pSsFfwNXAACFTaTjk7BNaXiHoFtDqZk5UPl6ZNcWAv/FcMkljUbrTZ4s4KJ6c4bZc5g5Fz7PTgyZ9njxTCqvON8j1g5q8nM5y6bAzBRLn5CoDOU48L+vI7FVM9k4my0D8xDBiwvQ6nn5j0HeAvwOBcZncV',s:[0xfc86d8e5b2,0x46fcbfd56b],}})();
;

{{message}}

{{item.title}}