Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Hot Seat - Neudobno?

Film fenomen! Da li ste ikada mogli da pretpostavite da će jedna takva glumačka veličina kao što je Mel Gibson igrati u niskobudžetnom ostvarenju koje na jednom renomiranom ocenjivačkom sajtu, kao što je "Rottentomatoes" ima ocenu - 7! Kao skoro nikada, nijedan film pre!!! 

I, da se jedan takav film pojavi u ovdašnjim velikim dvoranama! A, "šlag na tortu" predstavlja osećaj da u celoj toj "avanturi", zapravo, taj film i nije baš tako katastrofično loš. Mislim, "loš" jeste, ali da sad totalno "nažuljate zadnjicu" zbog njega? Pa, bilo je u istoriji kinematografije toliko besmislenijih pokušaja... I, nisu imale toliko loše ocene. Kao Hot Seat. Pa, šta se desilo? Da li je u pitanju baš razmažena "neka nova" publika? Ovakvi filmovi su nekada prikazivani "na buljuke" u nečemu što sada nazivamo "kultnim dvoranama prošlosti" (kao, npr. "20. oktobar" u Beogradu, pa niko nije toliko plakao nad sudbinom ovakvih filmova, već su oni služili prvenstveno za "zezanciju" i "neobaveznu zabavu".

Mel Gibson u poslednje vreme zaista snima neke filmove za koje bi većina rekla da mu uopšte ne pristaju. Uprkos "kritičarskom" animozitetu, što od profesionalaca, što od obične publike, takva ostvarenja poput recimo onih o kojima sam pisao u recenzijama tipa Last Looks - Brade i brkovi ili Fatman - Sasvim drugačiji Deda Mraz, uopšte nisu toliko loša. Dobro, nisu baš na Melovom nivou, poput njegovih ranijih legendarnih uloga, ali nisu ni sindrom "Bruce Willis". Takav je slučaj i s Hot Seat. Pa, zašto Mel onda to radi? Možda "prst u oku" Holivudu, šta znam? Ali, poenta je da su to, ipak, sve gledljivi filmovi...

U ovom poslednjem, Mel je vremešni policajac "deminer". Kevin Dillon je bivši haker, koji je, nakon "pokajanja" pred vlastima zbog umešanosti u sajber-kriminal, sada kao "tehnička podrška" zaposlen u jednoj prestižnoj kompjuterskoj "tvrtki". Pred razvodom je i ima malu ćerku. Kada na njen rođendan, umesto da bude prisutan, ode na posao, njegova žena više nema sumnju - brak se ne može spasti. Vikend je, i u džinovskoj zgradi Kevinovog posla gotovo i da nema ljudi. On seda na svoju kompjutersku stolicu i... ispod je bomba! Aktiviraće se ako ustane! Ubrzo, glas iz zvučnika kaže mu da mora da mu se povinuje, ili će prvo on odleteti u vazduh, a potom i njegova porodica. Kevin mora da "ishakeriše" strogo čuvane bankarske podatke koji se čuvaju na strogo čuvanom serveru. Iskusni Mel, stručnjak za bombe, u međuvremenu, bavi se eksplozijom bombe u obližnjem parku. Ta istraga, dovešće ga i do Kevinove stolice...

Reditelj Hot Seat James Cullen Bressack (From Jennifer, Circus Kane, Alone, Hate Crime) prethodne godine snimio je čak dva akciona filma Fortress i Survive the Game u kojima je jednu og glavnih uloga tumačio i Bruce Willis. Tu se može tražiti "veza" i s ovim ostvarenjem. Po pitanju njegovog "sveukupnog dojma". Dakle, ne mnogo "inspirativno". Ipak, Mel je Mel, pa Hot Seat nije zaslužio sudbinu koja ga je zadesila na "Rottentomatoes". Ne mnogo zahtevni gledaoci neće umreti od dosade, jer ovo jeste akcioni filmčić, pa možemo ga okarakterisati kao "dovoljno napet", a čak ni oni "zahtevniji", ako znaju šta će gledati - ne moraju neizostavno biti razočarani toliko da izvrše samoubistvo nakon gledanja istog.

Što se mene tičle - Mel Gibson - možeš da se gledaš, ali, ipak, nastavi s nečim boljim. Šta će ti taj "Bruce Willis" fazon?

  • Komentarji (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    02.10.2022. 19:27
    Glumci visokog ranga a ovakva katastrofa od filma .
  • NastyB
    member
    26.08.2022. 18:46
    Uskluga za Šenon Doerti koja će, nažalost, uskoro Bogu na ispovest.
  • beogradski
    eXtreme member
    22.08.2022. 12:36
    Losh film
;

{{message}}

{{item.title}}