Spider-Man: Homecoming, Povratak kući i fanovima najzabavniji blockbuster ovog ljeta

Dali se sjećate kad ste zadnji put doživjeli opće oduševljenje publike u kinu na kraju filma? Ja baš i ne, bar ne većine publike, do danas i pretpremijere filma «Spider-Man: Homecoming - Spider-Man: Povratak»... Prva misao dok sam izlazio iz kinodvorane bila mi je; ovako se dobro nisam osjećao još iz vremena kada sam, kao klinac, sa svojom obitelji prvi put gledao «Home Alone - Sam u kući».

Spider-Man: Homecoming - Spider-Man: Povratak je pravo osvježenje na filmskoj sceni, posebno ako govorimo o ljetnim blockbusterima, ne sjećam se kada je zadnji put film bio ovako dobro skrojen prema široj publici svih generacija, a posebno obiteljima i fanovima «superhero» filmova, koji će, vjerujem, biti oduševljeni novom verzijom popularnog stripovskog junaka. Ja ću osobno, sigurno pamtiti ovaj film još dugo vremena, i već sad jedva čekam da ga opet odem pogledati.

Film prati mladoga Petera Parkera, bez da nam iznova nudi već nam dobro poznatu priću o tome kako je dobio svoje moći, koji se uporno trudi izići iz sjene «Iron Man-aa» i napraviti nešto sa svojim moćima, bez da ga se tretira kao malo dijete. Peter se uz «tajnu» borbu protiv zločina mora suočiti i sa normalnim izazovima te obavezama koje pred njega stavlja život tinejdžera. No, vrlo brzo se susreće sa prijetnjom koja je možda prevelik zalogaj za njega, i tu mu se život naglo zakomplicira. Treba i napomenuti da se dosta spominju događaji «Marvelovog filmskog svemira», a i sama radnja je dosta povezana sa istim.

Način na koji se radnja odvija je izrazito prirodan, opušten, bez pretjeranog kompliciranja i sa vrlo dobro ugrađenim trenucima humora. Zbog spomenutog ovo je zasigurno najzabavniji i duhovitiji film po uzoru na strip, što je, ako znamo da je Spider-Man tako i zamišljen, stvarno pohvalno. Iako sam fan prva dva filma sa «Tobey Meguire-om» u glavnoj ulozi, mislim da mi je ovo najdraža i najbolja verzija, tako da se, nakon razočaravajućih «The Amazing Spider-Man - Čudesni Spider-Man» i posebno «The Amazing Spider-Man 2 - Čudesni Spider-Man 2», ovaj lik vraća među najpopularnije superheroje.

Tom Holland je bio fantastičan i tu definitivno imamo mladog, talentiranog glumca koji će još dugo nositi ovaj kostim, bar se nadam. Michael Keaton je u ulozi negativca bio solidan, to jest poslužio je svojoj svrsi, a i priča je više bila okrenuta prema samome glavnom liku. Posebne pohvale i samome redatelju, za kojeg moram priznati sam prvi put čuo, koji je stvarno odradio odličan posao sa obzirom da je mu je ovo tek treći pravi film.

Prednosti Spider-Man: Homecoming - Spider-Man:

 • izrazito zabavan i duhovit film
 • namijenjen širokom spektru publike
 • odlična kemija među glumcima
 • dobra i jednostavna radnja bez dosadnih trenutaka

Mane «Nitpicking»

 • ako već moram naći neku manu, reći ću da je izbor glazbe mogao biti i bolji

Na kraju definitivna preporuka svima, osim ako ste alergični na sve Hollywood-ske blockbustere, onda i sami već znate da ovo nije film za vas. Povedite svoje prijatelje, obitelji, ljubavi, nije važno, film stvarno zaslužuje da ga se ode pogledati u kino i vrijedi svaku kunu/dinar/marku/eur... Ja vam mogu jamčiti dobro provedeno vrijeme i vrhunsku zabavu.

 • Komentarji (40)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • puppet_master
  eXtreme member
  19.11.2017. 18:40
  Ne znam šta ću ja, siroma, pisati o spajdermenu ništa manje, čitao sam jednom, u Medulinu mislim, Spajdija, na nemačkom (moš misliti, dakle, gledao slike), baš ništa ne znam o istorijatu dotičnog, šta bi kao trebalo da prepoznam po tim filmovima...voleo sam Raimijeve filmiće (prva dva dakle, ne znam je li on radio treći? svejedno taj nisam završio)...sledeća dva su mi bila...pa ne znam...hajde nisam ih razumeo, najkraće.  Ovaj još i kontam kao kakav teen film, što zna da bude zabavno no ja tu išta osetio nisam (ok, nije ovo film o osećajima, no razumemo se, nadam se).  Niti uzbuđenje, niti zabavu, niti tenzije, niti kakvu kao opasnost...to često tako biva sa ovim superherojima, priroda stvari, tek bih voleo da mi je makar malo bliži bio filmić. 

  Znadem, "ko ne voli filmove o superherojima, neka ih ne gleda"...pa jbg, ne ide to tako, nije ovo crtani film, ja viš gledam bezmalo sve, baš me briga kom domenu pripada, u svakom nađem (često) ponešto što mi godi.

  Ovde je eto bio zabavan njegov najbolji drugar LOL voleo bih njegovu veću minutažu/upletenost u zaplet.
 • Black Raven
  Translator
  19.11.2017. 18:33
  Najgori Spajdermen . Ovi filmovi sa super junacima su sve lošiji i to samo zbog lošeg odabira glavnih glumaca. Ovaj fim nemojte da gledate ako ste odgledali predhodne jer će vas ovaj deo samo iznervirati. Spajdermen serijal sa Tobi Mekgvajerom u glavnoj ulozi je sasvim dovoljno opisao Spajdermena a ovi dečiji spajdermeni su sasvim suvišni.
 • lale22
  member
  16.11.2017. 19:41
  najgori spiderman do sad