Love SerenadePogledaj trailer!

Film

drama, kriminalka, komedija (1996)

Love Serenade

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,8
Love Serenade

Naslov:

Love Serenade

Leto:

1996

Zvrst:

drama, kriminalka, komedija

Trajanje:

101 min

Režija:

Shirley Barrett

Scenarij:

Shirley Barrett


Glavne vloge:


Miranda Otto
  >  Dimity Hurley
Rebecca Frith
  >  Vicki-Ann Hurley
Ryan Jackson
  >  Boy on Bike (Ride)
Jill McWilliam
  >  Curler Victim
Jessica Napier
  >  Deborah 'Debbie'
Sabrina Norris
  >  Beautiful Baby
George Shevtsov
  >  Kenneth 'Ken' Sherry
John Alansu
  >  Albert Lee

Povzetek:


In Sunray, a backwater town on Australia's Murray River, there's little to do but fish or listen to the local radio station. D.J. Ken Sherry arrives from the hustle of Brisbane to run the station; he's mid-40s, detached, thrice divorced, hatchet faced. But both sisters next door find him attractive: awkward Dimity, only 20, who works in a Chinese restaurant with few patrons, and perky Vicki-Ann, a hairdresser with a hope chest who invents a happy future with Sherry based on little but his arrival. First Dimity then Vicki-Ann spend the night with Ken, one concluding he's her boy friend, the other her fiance. Then Dimity begins to smell something fishy.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)
  • Hoffman

    Hoffman (1970)

    komedija

    A businessman blackmails his attractive young secretary into spending a weekend with him. Though he's a creep throughout, he gradually emerges as a sympathetic character.
  • Pechki-lavochki

    Pechki-lavochki (1972)

    komedija

    Sibirski seljak i njegova supruga putuju na jug na prvi odmor i usput se susreću sa jednim slatkorečivim prevarantom i učiteljom foklora koji ih poziva da svrate kod njega u Moskvi.
  • Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da

    Ji-geum-eun-mat-go-geu-ddae-neun-teul-li-da (2015)

    drama

    U južnokorejskoj komediji pratimo dva erotska susreta filmskog režisera i njegove obožavateljke koji se svaki put završe drugačije, što zbog sticaja okolnosti, što zbog propuštenih prilika...
  • Murphy's War

    Murphy's War (1971)

    drama, vojni

    Poslednjih dana WW II , nemačka podmornica potopi britanski brod. Murphy je jedini preživeli. Oporavljajući se u domorodačkom naselju, otkrije da se nemačka podmornica krije u rukavcima velike...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    22.06.2022. 14:44
    Blesava, satirična komedija koja je sebi uspela da obezbedi kultni status u matičnoj Australiji, je zapravo film o dve sestre iz kakve varošice u australijskoj zabiti, koje se istovremeno petljaju sa kvazi poznatom zvezdom radija, ljigavim radio džokejem Ken Sherryjem, tek prispelim u njihovu palanačku pustahiju, gde se povukao zbog svog trećeg propalog braka, kako bi uživao u svom razvodu. Naravno, mukice počinju odmah jer je gosn Sherry prvi komšija dve pomenute sestre čudakinje, koje mu, svaka na svoj, osobeni i komični način, prilaze potpuno fascinirane ovim "velikanom". 

    Filmić je krcat bizarnim likovima, neka i slatko preteranim, preko kojih nam se prikazuje palanački mentalitet, sa sve osobenjacima, uz brojne komične situacije. Starija sestra, Vicky-Ann želi što pre da se uda bas za gosn Sherryja, dok mladja ide na to da izgubi nevinost sa dotičnim...a sam Sherry je zapravo karikatura od lika, u bilo kojoj drugoj sredini bi bio predmet podsmeha, otrcani plejboj sa užasnom retorikom, tip čiji su dani slave (baš) daleko iza njega, poslednja osoba oko koje bi se iole normalna žena interesovala. No, naše junakinje su sve samo ne normalne, te je priča utoliko zabavnija. 

    Dopao mi se i blesavi soundtrack, sav je u maniru soul balada i disco mjuze, uopšte, Aussieji imaju sluha za mjuzu u svojim filmovima, ovde je to dodatno u službi filma, te uz lepe kadrove, blesavu priču i otkačene likove, imamo i pregršt (meni) dobre i savršeno uklopljene muzike. Glumci su odlični pre svih George Shevtsov kao famozni Ken Sherry, dok ga u stopu prate sjajne (danas poznata) Miranda Otto i Rebecca Frith. 

    Nisam se valjao od smeha, ali mi je baš ulepšao veče filmić, volim ovakve priče, ne bih ga uvrstio među ne znam kako velike i bitne filmove, naravno, no blesav je i zabavan, što je meni i više nego dovoljno.


    [TUBE]x6AL1XnHJZs[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}