The PrestigePogledaj trailer!
Ocena uporabnika
Odlično!
8,576%
The Prestige

Naslov:

Skrivnostna sled

Leto:

2006

Zvrst:

drama, misterij, znanstveno-fantastični, srhljivka

Trajanje:

130 min

Režija:

Christopher Nolan

Scenarij:

Christopher Nolan
, Jonathan Nolan
, Christopher Priest


Glavne vloge:


Christian Bale
  >  Alfred Borden
David Bowie
  >  Nikola Tesla
Michael Caine
  >  Cutter
Piper Perabo
  >  Julia McCullough
Daniel Davis
  >  Judge
Rebecca Hall
  >  Sarah Borden
Jamie Harris
  >  Sullen Warder
Hugh Jackman
  >  Robert Angier
Scarlett Johansson
  >  Olivia Wenscombe
Christopher Neame
  >  Defender
Jim Piddock
  >  Prosecutor
Roger Rees
  >  Owens
Mark Ryan
  >  Captain
Andy Serkis
  >  Alley
Samantha Mahurin
  >  Jess Borden

Povzetek:


Rupert Angier in Alfred Borden sta slavna londonska čarovnika, ki poleg izrednih spretnosti, očarljivosti in talenta posedujeta tudi močno tekmovalno žilico. Njuno rivalstvo zaenkrat ni ušlo nadzoru, toda kmalu se vse spremeni. Nekega dne Alfred izvede osupljivo iluzijo, za katero se zdi, da zanjo ne obstaja nobena logična razlaga. Razjarjeni Rupert je odločen, da bo odkril najgloblje skrivnosti svojega tekmeca. Njun odnos se tako spremeni v goreče sovraštvo, ki ju popolnoma prevzame in slabo vpliva na njuno poklicno ter zasebno življenje.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)
  • Memento

    Memento (2000)

    misterij, srhljivka

    Memento je obrnjena “hard-boiled” detektivka, ki se začne pri koncu in se v vrtincih nenehnega vračanja počasi spušča proti izhodiščni točki. Na začetku, torej na koncu, je umor. Leonard v...
  • Batman Begins

    Batman Begins (2005)

    akcija, pustolovski

    V filmu končno izvemo, kaj je privedlo bogatega Brucea Wayna, da se je preobrazil v Batmana, temačnega borca za pravico. 8-letni Bruce prisili svoje starše, da zapustijo operno predstavo zaradi...
  • Django Unchained

    Django Unchained (2012)

    drama, vestern

    V zgodbi, ki se dogaja dve leti pred ameriško državljansko vojno, je Jamie Foxx odločni Django, temnopolti suženj z nasilno preteklostjo in slabimi izkušnjami s svojimi lastniki. Osvobodi ga lovec na...
  • Eternal Sunshine of the Spotless Mind

    Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

    drama, romantični, domišljijski, znanstveno-fantastični

    Joel Barish je strt, ker ga je njegovo dekle Clementine izbrisalo iz spomina in se odloči za enak postopek. A ko opazuje, kako spomini bledijo, se zave, da jo še vedno ljubi, a morda je prepozno, da...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • prijatel-MKD
    Translator
    09.02.2011. 22:32
    [QUOTE=bagzi94]
    PREPORUKA SVAKAKO!!! Thumbs Up
    [/QUOTE]
    +1
    Odlican filmcic.
  • bagzi94
    Translator
    09.02.2011. 20:18
    Ocena 10/10 Savršen je! Jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao. 
    Gluma, priča... Ne bih baš ništa menjao. Smile
    Film jeste malo konfuzan, ali samo treba da se prati, sve je objašnjeno. Wink

    PREPORUKA SVAKAKO!!! Thumbs Up
    bagzi942011-02-09 20:21:50
  • Buki
    The Legend Of
    03.01.2010. 14:06
    The Prestige (2006)
    (Prestiž)






    IMDb:
    http://www.imdb.com/title/tt0482571/


    Žanr:
    drama/triler

    Redatelj:
    Christopher Nolan

    Glumci:
    Hugh Jackman
    Christian Bale
    Scarlett Johansson
    Michael Caine
    David Bowie
    ...

    Vrijeme trajanja filma:
    130 minuta

    Država:
    USA / UK

    Jezik:
    Engleski


    TRAILER:
    [TUBE]o4gHCmTQDVI[/TUBE]


    Kvantitetom vrlo oskudan, jer snimio je tek 6 filmova, no kvalitetom zanimljiv i intrigantan, te vjerojatno jedan od najtalentiranijih mladih redatelja današnjice, Christopher Nolan nam je ponudio još jedan vrlo zaniimljiv film pod nazivom The Prestige. Film je rađen po adaptiranom scenariju nastalom prema romanu Christophera Priesta, koji je inzistirao na tome da baš Nolan napravi film, unatoč velikom zanimanju za ekranizaciju koju je pokazao Sam Mendes, inače također vrstan redatelj.




    Radnja je smještena na kraj 19. i početak 20. stoljeća kada su Londonom vladali tzv. kazališni performeri svih vrsta, cirkusanti, glumci, komičari i iluzionisti. Robert Angier i Alfred Borden su zajedno odrastali i zajedno se izgrađivali u profesionalce... Međutim, putevi im se razilaze i film retrospektivno počinje opisivati događaje koji su doveli do raskola među njima. I Hugh Jackman i Christian Bale su odlično odradili svoj posao, s tim da je naglasak na Baleu za kojeg se zahvaljujući ovoj ulozi ovih dana spominje i kandidatura za Oscara. Michael Caine glumi tehničara koji sklapa uređaje za pozornicu i pod čijom kapom oba iluzionista započinju svoju karijeru.
    Tek u drugoj polovici filma se pojavljuje Scarlett Johansson koja se i nije pokazala previše impresivnom u svojoj ulozi.



    Film vjerno pokazuje tematiku života iluzionista. Kako žive, što rade, kakav im je odnos sa pomoćnicama... Nolan je izvrstan sa redateljskom palicom, to mu je prirodno okružje i to se vidi i u Prestigeu. Precizno je razradio odnos između likova, način na koji se slažu ili ne podnose te jasno daje do znanja zašto su uopće takvi. Atmosfera u filmu je odlična, čovjek se zaista osjeća kao da je na filmskom setu dok gleda film, čemu pridonosi i fantastična i nadasve uvjerljiva scenografija. Niti jedna scena nije preduga ili prekratka, kamera je staložena i uvijek smještena tako da nudi kadar iz najboljeg kuta. Sve u svemu vizualno gledano, film je pravi doživljaj, a Nolan je potvrdio ono viđeno u posljednjem Batmanu…. Da je velemajstor u stvaranju mračnog ozračja.

    Ipak, postoji jedno veliko ALI... Dok film teče, gledatelj prerano osjeti kako će se na koncu desiti veliki rasplet koji će rasvijetliti cijelu priču, pa se može reći da je predvidljivost jedna od mana Prestigea. Možda ćete baš stoga nakon odgledanog kraja, osjetiti svojevrsnu prazninu. Uzrok se možda može potražiti u prevelikom očekivanju koje je dopratilo film u naša kina, jer nije baš čest slučaj da jedan novitet odmah po premijeri uleti na TOP 250 IMDB-ove ljestvice najboljih filmova svih vremena. No i bez unaprijed stvorene predodžbe o filmu, Prestige zaokruživši priču ne nudi neki dublji smisao. Nakon filma nećete otići bogatiji za neko novo saznanje, mada bi se to od filma ovog kalibra očekivalo. Možda će nekome biti dovoljno što se sve bitno u filmu zavrtilo oko lika Nikole Tesle, no kako on nije nositelj radnje u priči, ovo ostaje kao dosta nategnuto riješenje.

    Ipak, mada bi se od Nolana očekivalo da u filmskom stvaralštvu nakon Mementa, Insomnije i Batmana napravi znatniji iskorak u jednu malo višu dimenziju, Prestige ostaje vizualno rijetko nadmašiv film, svakako vrijedan gledateljske pažnje.





    Prijevodi za ovaj film nalaze se i dostupni su ovdje. Thumbs Up

{{message}}

{{item.title}}