Pogledaj trailer!
Ocena uporabnika
-
9,0
Kaubôi bibappu

Leto:

1998

Zvrst:

drama, animacija, akcija, znanstveno-fantastični, srhljivka, pustolovski

Trajanje:

24 min

Glavne vloge:


Unshô Ishizuka
  >  Jet Black
Kôichi Yamadera
  >  Spike Spiegel
Beau Billingslea
  >  Jet Black
Steve Blum
  >  Spike Spiegel
Megumi Hayashibara
  >  Faye Valentine
Wendee Lee
  >  Faye Valentine
Melissa Fahn
  >  Edward Wong Hau Pepelu Tivruski IV
Aoi Tada
  >  Edward Wong Hau Pepelu Tivruski IV
Miki Nagasawa
  >  Judy (voice)
Kevin Seymour
  >  Additional Voices (voice) (as Dougary Grant)
Takehiro Koyama
  >  Laughing Bull (voice)
Jin Hirao
  >  Antonio (voice)
Hiroshi Naka
  >  Jobim (voice)
Yutaka Nakano
  >  Bob (voice)
Ken'yû Horiuchi
  >  Gren (voice)

Povzetek:


Spike Spiegel je lovac na ucenjene glave u dalekoj budućnosti. On je fleksibilan, ali i rešen da upotrebi svoje ubilačke borilačke veštine da bi ispunio zadatak. Zajedno sa svojim partnerom po imenu Jet Black, a kasnije i sa Faye Valentine, idu od jednog do drugog posla u galaksiji, želeći da uhvate begunce za kojima su raspisane najveće poternice...

Obdelal/la:

IgaBiva
 • Poglejte podobne vsebine
 • Komentarji (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Kampfar
  Senior translator
  19.06.2010. 13:55
  10/10 samo to.
 • realpetko
  Senior translator
  19.06.2010. 12:01

  Cowboy Bebop (1998) http://www.imdb.com/title/tt0213338/


  Početkom treće decenije XXI veka, eksplozija eksperimentalne hipersvemirske kapije razorila je deo Meseca zapljusnuvši Zemlju jakom dozom radijacije i ostavljajući za sobom pojas asteroida. Stravični bilans bio je preko četiri milijarde poginulig. Upotrebom iste tehnologije koja je i dovela do kataklizme, izbeglice masovno napuštaju Zemlju pritom kolonizujući dobar deo Solarnog sistema.

  Radnja serije počinje 2071. godine, u vreme kada napredne hipersvemirske kapije predstavljaju dobro razrađenu mašineriju koja se nalazi u svakodnevnoj upotrebi a Mars predstavlja središnju tačku ljudske civilizacije. Međuplanetarni mafijaški sindikati uticajem dosežu čak do vlada i solarnog interpola čime ograničavaju efikasnost u borbi protiv kriminala. Kao posledica toga, sve je veća popularnost sistema ucenjih glava kakav je primenjivan na divljem zapadu i stotine hiljada ljudi postaju lovci na glave, poznati kao "kauboji".

  Posadu svemirskog broda Bibapa sačinjavaju dvojica takvih kauboja koji u potrazi za ucenjenima putuju širom solarnog sistema. Džet Blek je vlasnik broda a njegov poslovni partner, Spajk Spigel, predstavlja svestranog borca. Tokom brojnih putovanja, posada broda polako dobija nove članove što Džet i Spajk ne prihvataju uvek sa odobravanjem.

  Serija se sastoji od 26 epizoda i jednog dugometražnog filma. Brojne fanove obradovala je vest da će 2011. godine serija dobiti nastavak u vidu filma u kojem će ulogu Spajka tumačiti Keanu Reeves.

  Na slici dole, s leva na desno:
  Džet Blek, Spajk Spigel, Fej Valentin, Ed i pas Ain.

  Smile