Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Overlord JJ Abrams vs Castle Wolfenstein

Ovaj tjedan sam se dvoumio između osvrta na dva light filmića. Prvi je bio Polar, Netflixov B-movie akcić, slabiji brat blizanac John Wick. Drugi je ovaj mix ratnoga filma/gotike/digitalnih igrica/horrora, koji je producirao JJ Abrams (mislim da bi nabrajanje njegovih projekata bila knjižica od bar 20-tak stranica ). Uglavnom, prevagnuo je Overlord, perolaka kategorija zabave.

Kada je Paramount odabrao da Mark L. Smith (The Revenant) isporuči ispeglani scenarij, dalo se naslutiti da film bude imao svoju publiku. Ples na granici trasha i dobre zabave, ipak preteže na zabavu, stoga osvrt počinjem rečenicom: Nije film za povijest umjetnosti, no dobra zabava je dobra zabava.

Grupa komandosa/padobranaca bude noću izbačena iznad francuskoga tla sa zadatkom da digne u zrak odašiljač u malenome francuskome selu. Ujutro počinje invazija na Normandiju i njihov je zadatak ključan za zračnu podršku prilikom iskrcavanja. Ionako komplicirana misija dobija na težini kada otkriju da u lokalnoj crkvi SS-ovci rade eksperimente na ljudima, pokušavajaći dobiti serum koji bi mrtve vojnike vratio u borbu. Šačica preživjelih komandosa sada ima dva cilja: dići odašiljač u zrak i spriječiti Nijemce da uspiju u eksperimentu…

Ako vas ovaj kratki siže podsjeti na legendarnu igricu Castle Wolfenstein, potpuno ste u pravu. Gotički zamak, zombie kreature i puno, puno pucnjave i specijalnih efekata. Očekuje se od vas, da mnogo toga prihvatite zdravo za gotovo, pritom dosta pripomaže odlična produkcija i solidna glumačka ekipa, što i ne čudi s obzirom da je u igri JJ Abrams. Neprestana akcija i ritam filma određuje i sam uvod filma, na koji bih volio da obratite pažnju, jer je odlično odrađena ratna scena, koje se ne bi posramio bilo koji ratni spektakl kojeg ste imali prilike pogledati zadnjih dvadesetak godina.

Mladi Jovan Adepo kao redov Boyce, te prekrasna Mathilde Ollivier kao Francuskinja Chloe, dobro funkcioniraju, kao i ostatak filmske ekipe. Sve kockice su se posložile, a Industrial Light&Magic - Lucasova kompanija za specijalne efekte, garantira da film nema specijalne efekte poput onih iz otrcane B-produkcije kakve imaju slične franšize.

Jedino je pravo pitanje koje si morate postaviti prije gledanja ovoga filma (kao i svakoga drugoga): „Da li ja želim provesti večer gledajući pucačinu sa čudovištima, ili da gledam klinca kako igra pucačinu na playstationu ili računalu“? Ako je odgovor Želim gledati ratno/gotički/digitalni/zli nazi/okultni/horror filmić, eto zabave za vas. Ako ga pogledate, a odlučite da vam je film „glup“, sjetite se da ste ga vi odabrali, ja sam samo napisao par utisaka o njemu, koji vam mogu pomoći… Ili ponekad odmoći, zavisi kako vam je legao film.

  • Komentarji (24)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • tantal
    eXtreme member
    04.02.2022. 20:00
    O.K.
  • beogradski
    eXtreme member
    04.02.2022. 19:56
    Ok film
  • dzindzin16
    eXtreme member
    22.12.2019. 22:11
    Zabavan za pogledati ali toliko.
;

{{message}}

{{item.title}}