Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

Zombieland: Double Tap - Proračunato

Taman koliko treba!

Autori Zombieland: Double Tap napravili su film imajući na umu tačan recept preko koga nisu ni hteli da odu. Shodno imidžu koji je izgrađen deset godina ranije s Zombieland, imali su putokaz koji ih je i ovde odveo u dobro isplaniranu zombi-jurnjavu. Niti više, niti manje...

Dakle, oni kojima se svideo prvi film, verovatno neće imati prigovora ni na ovaj nastavak. 

Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone i Abigail Breslin, od Bele kuće do Elvisovog Grejslenda. Tako bi se, u jednoj rečenici dalo opisati ono što se dešava u ovoj road-movie-zombie komediji. Sve drugo je manje važno. Scenario za film, očigledno, napisan je da vidimo koliko su duhoviti naši junaci. Oni to povremeno zaista jesu, mada je taj humor ponekad i prilično "na prvu loptu", to jest bez dubljih ambicija da ostane "za dugo sećanje". Udarnoj glumačkoj ekipi ovde je dodana Zoey Deutch, kao priglupa, ali dobroćudna plavuša, tu je i Rosario Dawson, kao "čuvarkuća" Elvisovog zaveštanja, ekipa hipija koje žive u soliteru-komuni, i to je to. Zombiji su, kao, mutirali u nešto brže i otpornije, pa ih je potrebno malo jače dotući, ali, ni to, naravno, neće biti preveliki problem.

Dakle, recept prethodnog filma, uz jasne reminiscencije na uzore The Walking DeadThe Last Man on Earth (cinici bi rekli i "nedosegnute").

Deset godina od prvog filma. Možda su neki očekivali i nešto više. Vudiju, Džesiju i Emi, kao nosiocima vreme nije naškodilo - oni su rutinski odradili posao. Dvojcu scenarista prvog filma - Rhett Reese, Paul Wernick (koji su u međuvremenu zaslužni i za oba dela Deadpool franšize) - dodat je i Dave Callaham (GodzillaThe Expendables). Čak je reditelj filma isti kao i pre deset godina - Ruben Fleischer (Venom). Svi ovi podaci govore da su producenti imali tačno predviđenu liniju, i da gledaoci tačno znaju šta da očekuju.

Ni manje, ni više. Šteta što nije bilo bar još malo "više". Moglo se i tu koraknuti...

 

  • Komentarji (12)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    02.10.2020. 18:30
    Pa...ok...valjda...ma mozda da mozda ne...
  • 12.01.2020. 22:40
    Loš, dosadan. 5/10
  • Freak37
    eXtreme member
    04.01.2020. 13:32
    Meni je ovo bzvz ...
;

{{message}}

{{item.title}}