Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Birds of Prey - Sve ono što Joker nije

... dakle, potpuna suprotnost...

Ako je Joker vanvremenski sasvim ozbiljan film, najnoviji DC superherojski Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn na tragu je "starih, stripovskih" filmova. Dakle, ne treba ga shvatati baš preozbiljno...

Harley Quinn je raskinula sa Jokerom, i to je lajtmotiv ovog filma. To znači da je širom Gothama raspisana poternica za njom, jer ranije niko nije smeo da je pipne. Usput, tu je i priča o nekom dijamantu koga traži jedan od najsurovijih zločinaca inkriminisamog grada. I tako razni ludaci napadaju Harley, bivšu Jokerovu devojku, ona ih trebi kako stigne, usput sklapajući i savez sa četiri heroine (hm, feminizam?), kako bi odbranila malenu devojčicu-lopova, koja je progutala dotični dijamant u čijim se kristalima krije tajanstvena šifra neslućenog bogatstva davno pobijene tajkunske porodice s one strane zakona (ili tako nekako...).

Sve u svemu - za ljubitelje Margot Robbie. U svom svom šarenilu. Kada se tome doda da je ovo prvi holivudski film koji za reditelja i scenaristu ima jednu ženu - jasno je u kom smeru on naginje.

Mnogo toga u ovoj priči nije naročito pametno ispričano, ali je gledljivo. Harley-Margot je ubica smešljivog lica, baš kao i njen bivši ljubavnik (koji se ne pojavljuje u filmu, što je, ipak, šteta). Motivi Harley za tolika ubistva u filmu nisu baš najjasniji, kao ni rediteljkini da pruži šansu svom tom zlu koje iz Harley izbija, i čak pokuša da ga učini opravdavajuće simpatičnim. Ali, ako se manemo, moralisanja, mora se priznati da je Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn zanatski dobro urađen, otprilike na nivou Suicide Squad. Ako je to vaša "šolja čaja", onda ok. Ako, ipak, preferirate ono što je uradio Joaquin Joker, ne tražite utehu u Harley-Margot, nećete je naći!

Ali, provešćete se podnošljivo... Jurnjava, šljaštilo, tabanje... pa dok ne dosadi... Neće dobiti "Oskara"...

 

 

 

  • Komentarji (9)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Freak37
    eXtreme member
    13.05.2020. 00:17
    Odlican !
  • DurmitoracŠljivo
    Active member
    20.04.2020. 11:57
    Film je odličan , samo treba pažljivo razumjeti radnju filma . 
    Margot Robbie odlična kao i uvijek .

    Preporuka za gledanje .
  • Black Raven
    Translator
    12.04.2020. 15:37
    Ludača i ekipa su baš odrađeni odlično, 
    radnja filma, akcione i komične scene sve na visokom nivou.

    Margot Robbie fantastična, niko ovo ne može bolje da odigra, 
    za nju ocena 10/10, Clap
    a za film 8/10.Thumbs Up

    Preporuka. Thumbs Up




;

{{message}}

{{item.title}}