Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ava - Pokušaj iskoraka

Mogao je ovo biti zanimljiv pokušaj. Čak i ako nije do kraja izvedena njegova "posebnost", nema sumnje da će Ava imati svoje poklonike. Jer, Jessica ChastainJohn Malkovich, Colin Farrell i Geena Davis sami po sebi to zaslužuju. Šteta samo što Tate Taylor (MaThe Girl on the TrainGet on UpThe HelpPretty Ugly People) nije i u ovom svom poduhvatu iskoristio do kraja sav potencijal koji mu je scenario nudio, već se zadovoljio pravljenjem "standardnog akcića", s "tu i tamo" uplivima motiva kojim bi film nadrastao prosek žanra kom pripada.

Dakle, Ava je ženski plaćeni ubica. Dobro - bie su to i NikitaHannaAnnaAtomic BlondePeppermint... ženskih imena-ubica koliko hoćete. Teško je tu i ponuditi nešto novo. Ali, Ava je pomalo drugačija, "obojena" tonovima "porodične drame", što je čini nekako pokušajem iskoraka u "kvalitetnije štivo". Naravno, ona je i dalje plaćeni ubica, ali opterećana alkoholičarskom i kockarskom prošlošću, zbog koje je svojevremeno izneverila svoje najbliže, uključujući i momka koga je kasnila "ćapila" njena sestra. Onda je "nestala", a pod okriljem Johna Malkovicha regrutovana i osposobljena da bude vrhunski plaćeni ubica za račun "tajne službe" i onoga ko najviše plati. Međutim, Ava/Jessica ima čudan običaj da neposredno pred egzekuciju popriča sa svojim žrtvama, što se ne sviđa njenim nalagodavcima. Tako, vremenom, ona postaje i sama meta, uprkos protivljenju njenog mentora Johna. 

Moguće da će sve te "nežanrovske dramske opservacije" oni koji vole surove akcione priče smatrati suvišnim za ovu vrstu filma. Ali, utisak je da su baš one te koje izdvajaju ovaj film od sijaset mu sličnih samo s drugim ženskim imenima. Ava je zahvaljujući tim "porodičnim frustracijama" nekako mnogo "životnija" nego što se to na prvi pogled čini, ali je isto tako šteta što se nije istrajalo malo više na tim detaljima, pa na kraju ostaje utisak da su oni, ipak, potrošeni "jevtinije" nego što su mogli. Tu, pre svih, mislim na ulogu Avine majke koju tumači Geena Thelma & Louise Davis. 

Zaključak: Može da se gleda, bez obzira na nemaštoviti naslov. Možda će sledeći film na temu žena-ubica doneti još veći iskorak, ko zna?

  • Komentarji (15)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    09.03.2021. 20:55
    Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell i Geena Davis... sasvim dovoljno trazloga (na neviđeno) pogledati i odgledati ovaj filmić...

    ALI devojci sreću kvari...
    Očekivanja na početku su jedno a tok filma (od lošeg preko goreg do neviđene analne katastrofe u WC-u) je nešto sasvim drugo.

    Žena je jebala kevu celom vodu specijalaca sa sve pancirima... srećom... nije ih pobila svojim visokim štiklama i podavila svojom crvenom haljinom...

    Radnja, dijalozi, zapleti i još gluplji raspleti....
    pa priča je stvarno truba... svaka scena bode oči...
    do samog finala koji je eto otvoren za nastavak br.2.

    Ali teško da će ovaj "biser" od filma biti isplativ da bi se ulagalo u broj 2.

    Žali bože filmske trake i kvalitetnih glumaca*.
    * koji ili ne čitaju scenario ili prihvataju zarad "budi na platnu" sve i svašta ili im je toliko pala cena da moraju da glume i u ovakvim krševima od filma.

    IMdB: mršavih 5,4    Lična: 1,0   (zbog glumaca)

    IgaBiva je bio dosta blag prema ovom filmskom ostvarenju.

    Na zvučnim imenima ovaj film je ipak prevario publiku u vrednosti od $3,290,913.
  • Black Raven
    Translator
    02.10.2020. 11:49
    Nije užasno, 
    ali tema bezbroj puta kopirana. 

    Ništa posebno, ništa novo. 

    Možete da pogledate ovaj film, ali ste već sigurno 
    pogledali minimum 50 filma na sličnu temu,
    pa vam ovaj film neće biti nimalo zanimljiv.

  • skyspy111
    member
    17.09.2020. 23:51
    Prosto nevjerovatno da se ovakvi filmovi jos snimaju, da skratim pricu , ovo je uzas .
;

{{message}}

{{item.title}}